צלי בקר בשזיפים

חדשות כיפה אחת מל"ו 07/09/06 00:00 יד באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

רבע כוס שמן

רולדה עגל מס´ 2 (אני שמתי 2 ק"ג בחלק אחד של כתף בקר)

8 - 10 שיני שום קלופות

עלה דפנה

300 גר´ שזיפים מיובשים מושרים ללילה(אני שמתי פחות)

כף רוטב סויה או סירופ מייפל

כפית פלפל שחור

כף שטוחה אבקת מרק בצל

הוראות הכנה

מטגנים בשמן את הבשר, משחימים מכל הצדדים, מוסיפים את השום ועלה הדפנה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה.

מאחסנים לילה במקרר. משרים את השזיפים ללילה במים.

למחרת מחמים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)

מניחים על נייר אלומיניום בתבנית אפייה. מוסיפם את רוטב הסויה או המייפל, את השזיפים ומי ההשריה וכן את התבלינים. עוטפים את הבשר והתבנית בנייר אלומיניום, כך שהכל מכוסה הרמטית. (אני הוספתי גם תפו"א חתוכים גס).

אופים שעתיים. (אפשר גם פחות, תלוי כמה רך את רוצה את זה. אני מציעה לבדוק אחרי שעה, שעה וחצי).

הערות

כתבות נוספות