צלי בקר ברוטב אגוזים

חדשות כיפה משתדלת תמיד 21/09/06 00:00 כח באלול התשסו

מצרכים

מעט שמן לטיגון

1 ק"D כתף (נתח מס´ 5)

2 בצלצלים קטנים או בצלצלי פנינה

1 ראש סלרי

1 ליטר יין אדום מתוק

1 ו- 1/2 כוסות סוכר

2 מקלות קנמון

1 ראש ג´ינג´ר מגורד

150 גר´ צימוקים בהירים

200 גר´ (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים

1 ק"ג תפוחי עץ גרנד סמית מקולפים וחתוכים לשישיות

נוזל לכיסוי הבשר (מים או מרק בשר או ציר מהול במים)

הוראות הכנה

סוגרים את הבשר בשמן מכל הכיוונים.

מוסיפים את הבצלצלים ואת הסלרי ומשחימים.

מוסיפים את היין ומצמצמים לחצי הכמות, כך שהנוזלים יכסו את הבשר.

מבשלים במשך שעתיים, עד שהבשר רך, מקררים את הבשר, מסננים את הנוזלים ושומרים אותם.

מבשלים את הסוכר בסיר על אש בינונית ומערבבים בכף עץ עד לקבלת קרמל זהוב. מוסיפים את הנוזלים המסוננים, מקלות הקנמון, הג´ינג´ר, הצימוקים, האגוזים ותפוחי העץ. מבשלים עד רתיחה ומסירים מהאש.

פורסים את הבשר לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מסדרים את הפרוסות על תבנית ויוצקים מעל את הרוטב.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות.

הערות

כתבות נוספות