צ'ילי קון קרנה

חדשות כיפה דוסית! 15/11/06 00:00 כד בחשון התשסז

מצרכים

חצי קילו בשר טחון

בצל גדול

שיני שום (אני אוהבת המון שום, אפשר גם פחות)

1 קופסא של שעועית אדומה (עדיף של היינז, לא שעועית אפויה) - אפשר כמובן גם כוס שעועית אדומה רגילה שהושרתה למשך לילה.

קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות של "טל" (אפשר גם להחליף חצי כמות בקוביות עגבניות טריות)

מעט רסק עגבניות

פלפל שחור גרוס

מלח

טיפונת קינמון (לא יותר מדי, אבל מוסיף המון)

אבקת צ´ילי לפי הטעם

ו/או טבסקו (אפשר כמובן להשקיע ולשים פלפל חריף טרי)

הסוד שלי הוא להוסיף גם כמה כפות גדושות של רוטב סלסה מוכן (כמו של עלית, ואת השאר לאכול עם חטיפי תירס) אבל אפשר במקום להוסיף כוסברה טריה או יבשה.

הוראות הכנה

קוצצים את הבצל ואת השום, מאדים במעט שמן זית (לא צריך הרבה כי הבשר שמן). מוסיפים תבלינים יבשים (לא את המלח) ואח"כ את הבשר, אחרי הבשר מוסיפים את העגבניות והשעועית ומוסיפים את שאר התיבול (אפשר להוסיף תבלינים אחרים כאוות עיניכם) מביאים את התבשיל לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה - אבל אפשר ואף מומלץ לבשל יותר זמן, אפשר אפילו להשאיר על הפלטה כמו צ´ולנט ולאכול בשבת בבוקר.

להגיש עם אורז לבן, לחם לבן, טורטיה, טאקו, חטיפי תירס ועוד כיו"ב.

הערות

כתבות נוספות