פרגיות בחוואיג'

חדשות כיפה חייבת להגיב 17/08/06 00:00 כג באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

חבילות" ירכי עוף (פרגיות) בחוויאג´

המרכיבים (ל-6 מנות):

12 נתחי ירכי עוף ללא עצם ועור ("סטייק פרגיות")

3 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

1 כף תערובת תבלינים (אפשר בהרט, קארי, גאראם מסאלה והכי טעים – חוואיג´ לקפה)

4-5 גבעולי קורנית (טימין)

מלח, פלפל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. שוטפים את נתחי העוף, מייבשים היטב ומקפלים אותם למעין "חבילות". אם רוצים, אפשר לקשור אותם בחוט לבישול (מתקבלת צורה נאה ביותר והדבר מבטיח שהחבילות לא "ייפתחו", אבל זה ממש לא הכרחי).

2. במחבת גדולה או בסיר שטוח מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מזיזים את הבצל לקצה המחבת ומניחים בה את "חבילות" העוף, עם ה"תפר" כלפי מטה. מטגנים כ-5 דקות על להבה גבוהה עד שמשחים. הופכים ומשחימים היטב מכל הצדדים.

3. מפזרים את הבצל המטוגן על פני נתחי העוף, זורים את תערובת התבלינים ומניחים את גבעולי הקורנית מעל הנתחים. מתבלים במעט מלח ופלפל.

4. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את המחבת או הסיר ומבשלים כ-45 דקות. בודקים מדי פעם ואם יש צורך, מוסיפים מעט מאוד מים רותחים כדי שלא ייחרך. מגישים על מצע של עדשים או אורז לבן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות