פסטרמה

חדשות כיפה מיצמיצ 18/02/09 00:00 כד בשבט התשסט

מצרכים

חצי פרפר חזה הודו

השריה 1:

2 כפיות מלח שולחני

2 כפיות סוכר

פלפל שחור גרוס

1 כפית תערובת תבלינים לשווארמה

מים

בכלי גדול ולא ראקטיבי מערבבים את כל הנ"ל ומשרים את חזה ההודו. כמות הנוזל צריכה לכסות את הבשר. משרים 12-24 שעות.

השריה 2:

2 כפיות תערובת תבלינים לשווארמה

2 כפיות פפריקה מתוקה

מעט שמן זית

דבש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מערבבים כל הנ"ל למשחה. מוציאים את הבשר מההשריה ומנגבים היטב. מורחים היטב מכל הכיוונים במשחה ומשרים ל-12 שעות.

לאחר ההשריה השניה מוציאים מהמקרר ומביאים לטמפ´ החדר. אם רוצים קושרים בחוט שמשון את הבשר כדי לשמור על צורתו. מפזרים מצע של מלח גס על תבנית שטוחה ומניחים עליה את נתח הבשר. אופים שעה בחום 160 מעלות + 10 דקות נוספות בחום 180 מעלות. מוציאים מהתנור ונותנים לפסטרמה לנוח שעה ולהתגבש בינה לבין עצמה (אם רוצים לאכול מיד עוטפים את הפסטרמה בניר אלומיניום לשמירת החום העצמי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות