פלאו פרסי

חדשות כיפה אחת מל"ו 15/08/06 00:00 כא באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

11/2 עופות ללא עור, כל עוף מחולק ל10 מנות

2 בצלים קצוצים דק

קילו גזר מגורר

21/2 כוסות אורז פרסי או הודי

1/2 כפית כורכום

כפית שום כתוש

כית ג´ינג´ר (זנגוויל) טחון

2 כפיות כמון

2 כפיות כוסברה טחונה

2 מקלות קנמון

6 מסמרי צפורן

6 גרעיני הל

מלח לפי הטעם

הערה: לא חייבים להשתמש בכל התבלינים, אלא מתחשבים בטעם של המשפחה.

הוראות הכנה

בסיר רחב ושטוח על אש בינונית מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא משחים.

מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים את העוף.

מכסים (לא יותר מידי) במים ומבשלים חצי שעה.

מסירים מכסה וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטיצמים למחצית (אם התהליך לוקח זמן רב מידי - אפשר להוציא את העוף).

בסיר אחר מבשלים במי מלח רותחים את האורז במשך 10 דקות. מסננים.

בסיר שלישי מטגנים את הגזר בחצי כוס שמן, עד שהוא משחים.

עכשיו לוקחים את הסיר שהיה בו הרוטב (אם הוא נכנס לתנור) או תבנית עמוקה לתנור ועושים שכבות: קודם כל הגזר, חצי מהאורז, חצי מהעוף, חצי מהרוטב, החצי השני של העוף, החצי השני של העוף ושארית הרוטב.

מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני לשעה.

כשמגישים את הפלאו חופשים עמוק עם הכף, כדי שכל מנה תכלול את כל השכבות.

הערות

8 מנות המתכון עשוי בצורה מדורגת, נראה קצת מסובך, אבל הוא לא באמת כזה. בהתחשב גם בזה שהוא מכיל ארוחה שלמה, אז זה נראה לי שווה.

כתבות נוספות