פאי הרועים

חדשות כיפה מיצמיצ 18/02/09 00:00 כד בשבט התשסט

מצרכים

2 בצלים קצוצים

1 גזר קצוץ דק

1 גבעול סלרי קצוץ דק

5 כפות של רסק עגבניות

4 כפות של קטשופ

1 1/2 קילו בשר בקר טחון

50 גרם מרגרינה

1 שן שום

1 בקבוק של בירה גינס( EXTRA STOUT ) או מרפיס

מלח

פלפל שחור

5 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות ומבושלים במי מלח

½ כוס מיים

2 כפות חרדל (אופציונלי)

הוראות הכנה

אופן הכנה:

מטגנים את הבצל, ומניחים בצד ¼ מהכמות. מטגנים את הגזר והסלרי עם שארית הבצל המטוגן עד לרכות. מוסיפים את הבשר, רסק העגבניות, השום, המלח, הפלפל השחור, המים וממשיכים לטגן 10 דקות עד שהבשר מוכן.

מכינים פירה מתפוחי האדמה, מחצית המרגרינה , הקטשופ, החרדל ו-1/4 מכמות הבצל המטוגן,. בעזרת כף מחוררת מעבירים את הבשר לתבנית האפייה, כך שרוב נוזלי הבשר יושארו במחבת.

מוסיפים בהדרגה לנוזלים שבמחבת את הבירה ומבשלים כ-5-10 דקות. יוצקים מעל הבשר את הרוטב ומסדרים את הפירה. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ 40 דקות עד שהפירה מושחם ופריך.

הערות

5 מנות

המתכון באדיבות מתוכנית טעמים

כתבות נוספות