פאייה עוף וצ'וריסו

חדשות כיפה משתדלת תמיד 07/02/07 00:00 יט בשבט התשסז

מצרכים

1 חבילת נקניקיות צ´וריסו

1/2 ק"ג עוף מבושל או צלוי

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

1 עגבניה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות

1/2 כוס אפונה קפואה

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום

קמצוץ אבקת צ´ילי

1/2 1 כוסות אורז פרסי (או כל אורז ארוך אחר)

3 כוסות ציר עוף (אפשר מאבקה) או מים

מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

1. מתחילים בצליה מהירה של הנקניקיות, על מחבת פסים או טפלון יבשה. כשהנקניקיות מוכנות מוציאים מהמחבת, מניחים לכמה דקות ופורסים לטבעות.

2. במחבת גדולה מחממים מעט שמן ומתחילים בטיגון הבצל. אחרי 2 דקות מוסיפים את השום והנקניקיות וממשיכים לטגן. מוסיפים פלפל אדום ותבלינים ומערבבים היטב. מטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות, עד שהפלפלים רכים.

3. מוסיפים את האורז, מטגנים עם הירקות והתבלינים 1-2 דקות. מוסיפים עגבניות, אפונה, עוף ומים ומכסים.

4. מביאים את תכולת המחבת לרתיחה ומבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות, עד שכל המים מתאדים והאורז מוכן. מורידים מהאש ומערבבים את הפאייה עם מזלג, כך שהאורז יהיה אוורירי. מגישים למרכז השולחן וזוללים.

הערות

כתבות נוספות