עוף צלוי עם פירה חצילים, שום ועגבניות.

חדשות כיפה משתדלת תמיד 21/09/06 00:00 כח באלול התשסו

מצרכים

לעוף-

1 עוף שלם מס´ 2 נקי

עלים מ-3 גבעולי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים

4 גבעולי טימין קצוצים

1 גבעול רוזמרין

1 בצל חתוך לקוביות

מלח לפי טעם

פלפל שחור לפי טעם

4 עגבניות (רצוי מסוג סיון) חתוכות לסהרונים

12 שיני שום

לפירה החצילים-

3 חצילים

4 שיני שום

2 כפות שמן זית

צרור עשבי תיבול קצוצים

מלח לפי טעם

פלפל לבן לפי טעם

הוראות הכנה

העוף-

מערבבים את הפטרוזיליה הכוסברה והטימין ומחדירים מתחת לעור העוף.

מערבבים את עלי הרוזמרין והבצל ומחדירים לתוך העוף.

מתבלים את העוף במלח ופלפל לפי הטעם.

מניחים את העוף על תבנית אפיה.

מפזרים מסביב לעוף את סהרוני העגבניות ושיני השום.

צולים את העוף בתנור בחום של 200 מעלות כ-20 דקות עד להשחמה.

פירה החצילים-

קולים את החצילים על אש פתוחה או בתנור. מקלפים את הקליפה.

מעבירים את תוכן החצילים הקלויים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים. מערבבים היטב.

הרכבת המנה-

מחלקים את העוף ל-4 חלקים.

מניחים במרכז כל צלחת את פירה החצילים ומעל מנת עוף. מסדרים מסביב את העגבניות והשום ויוצקים מעל הכל מעט מנוזלי הבישול.

הערות

כתבות נוספות