עוף סיני

חדשות כיפה נאיבית 27/06/04 00:00 ח בתמוז התשסד

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

500 גרם חזה עוף

1 פלפל ירוק

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

1 בצל

1 גזר

4 כפות סוכר חום

4 כפות רוטב סויה

4 כפות חומץ

רסק עגבניות קטן

הוראות הכנה

חותכים את העוף לקוביות/ רצועות, ושמים אותו בסיר על אש בינונית, מדי פעם מערבבים בכף עץ כדי שהעוף לא ייהפך לעיסה אחת ולא יידבק לתחתית הסיר.

בינתיים חותכים את הירקות לרצועות דקות דקות (את הבצל לטבעות), וכשהעוף בסיר כבר לא ורוד ורוטט כמו בהתחלה, אלא לבן וקצת יותר קשה- מוסיפים את הירקות לסיר וסוגרים את המכסה.

לוקחים את כל החומרים האחרים- סוכר, רוטב סויה, חומץ ורסק ומערבבים בקערה. מי שואהב שיש לעוף המון רוטב נוזלי- מוזמן להוסיף חצי כוס מים.

את תכולת הקערה שופכים לסיר עם העוף והירקות, סוגרים את המכסה ו...

אַ ווּאלה!

אחרי עשרים דקות אפשר לכבות את האש, למרות שמה שכיף במתכון הזה הוא שאפשר לשכוח את העוף על האש אפילו שעה.

הערות

כתבות נוספות