עוף בתפוזים

חדשות כיפה מיצמיצ 16/01/08 00:00 ט בשבט התשסח

מצרכים

8 שמיניות עוף, שוקיים וירכיים.

מיץ מ2-3- תפוזים.

1 בצל גדול פרוס לרצועות.

2 שיני שום קצוצות

1 כף דבש

1 כפית אבקת מרק

2-3 כפות רוטב סויה

פפריקה

מלח

8 תפו``א בינוניים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

משרים את העוף רצוי ללילה במיץ התפוזים.

חותכים את התפו"א לקוביות קטנות של 1 ס"מ על 1 ס"מ.

לוקחים תבנית ומפזרים בתחתיתה 1/2 מכמות הבצל, מסדרים בצד אחד את העוף כאשר

העור כלפי מטה, בצד שני מסדרים את התפו``א. מפזרים את יתרת הבצל מעל.

כעת מפזרים בפיזור חופשי (גם על העוף וגם על התפו``א) את השום, הדבש, אבקת המרק, רוטב הסויה, הפפריקה והמלח. מוסיפים את מיץ התפוזים (מוסיפים מהצד שלא ישטפו את התבלינים).

אופים בחום של 220 מעלות כ3/4- שעה הופכים את העוף ואת התפו``א ואופים עוד 3/4 שעה.

בשלב זה העוף כבר שחום מספיק גם בגלל הדבש אבל התפו``א עוד לא שחומים (בשל העובדה שהם בנוזל ולא בשמן) לפיכף פיתחתי טריק קטן והוא לקחת יריעת ניר כסף ולכסות את אזור העוף (בשביל זה חשוב לשים עוף בצד אחד ותפו``א בצד שני) ולהמשיך לאפות עד שהנוזלים מתאדים והתפו``א משחימים זה יכול לקחת עוד כ 1/2 שעה לכן סבלנות.

מתקבל עוף בטעם תפוז עדין ותפו``א מדהימים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות