עוגת שוקולד נפלאה ורכה במיוחד – ללא קמח

חדשות כיפה אחת מל"ו 08/12/09 00:00 כא בכסלו התשע

מצרכים

200 גרם שוקולד מריר (או חצי מזה שוקולד חלב) חתוך לקוביות, 100 גרם חמאה, 8 כפיות קקאו, מעט מלח, 6 ביצים, כוס אבקת סוכר,

גביע שמנת חמוצה, כפית א´ אפייה

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר או חלב, 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות, מכל שמנת מתוקה.

הוראות הכנה

מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות) ומשמנים את התבנית. ממיסים את השוקולד (עדיף בבן מרי) עם השוקולד, החמאה, הקקאו והמלח. מבשלים עד שהשוקולד נמס, ונוצר קרם אחיד. מקציפים את הביצים עם אבקת הסוכר עד שהבלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמנת וממשיכים להקציף, עד שהיא נבלעת לגמרי. יוצקים את קרם השוקולד בהדרגה לתוך הקערה, תוך ערבוב איטי, עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית ואופים כחמישי דקות עד שהקיסם ננעץ יוצא יבש.

הכנת הציפוי: מחממים את השוקולד ואת החמאה במיקרו או בבן-מרי עד שהם נמסים. מוסיפים תוך בחישה מהירה את השמנת המתוקה ובוחשים עד שהמרקם אחיד. מורחים על העוגה ומשעים כשעה בטמפ´ החדר, עד שהקרם מצטנן ומתייצב. שומרים במקרר.

הערות

לתבנית קפיץ בקוטר 26 ס

כתבות נוספות