ממולאים

חדשות כיפה מיצמיצ 26/01/07 00:00 ז בשבט התשסז

מצרכים

ירקות למילוי: פלפל אדום, פלפל ירוק, עלי כרוב, קישואים ותפוחי אדמה

חומרים למלית: תערובת ביחס של 1:1 של בשר טחון מאיכות טובה ואורז בסמתי טוב ולא מה"פושטים", צנוברים קלויים קלות במחבת, גרעיני חמניה או אגוזים קצוצים גס

תבלינים: בהרט, קארי, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום ומוסקט מגורר וכמובן זעתר ואם יש נכונות - זעפרן

שמן זית

בצל, שום

מרגרינה מזולה לאפייה

מיץ עגבניות (אפשר משימורים) מעורבב עם מעט אבקת מרק

מים או מיצתפוזים

גרידת קליפת תפוז או לימון

הוראות הכנה

מוציאים את הליבה של הירקות למילוי ושומרים בצד

כרוב: חולטים במים רותחים משך כמה דקות, מפרידים העלים ומוודאים שהם מרוככים דיים כדי לעבוד איתם. אם לא, חולטים עוד כמה דקות.

קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד הזהבה, מוסיפים שום קצוץ לפי הטעם, מוסיפים הבשר והאורז ומעט מיץ עגבניות ומאדים תוך כדי ערבוב בערך 5 דקות, עד שהאורז מתחיל להתרכך ולהתנפח.

מצננים המלית וממלאים עד שלושת-רבעי את הירקות

מכינים את הסיר: סיר גדול שבתחתיתו פרוסות של תפ"א, מעליהן זעתר ומעליו את הממולאים עצמם (אני שם למטה תפוחי אדמה, מעליהם את השאר והכל לפי סדר)

קליפת תפוז מגוררת בין שכבה לשכבה תוסיף המון

יוצקים מעל את הבפנוכו ששמרנו אותו קוצצים ומטגנים עם מיץ עגבניות, בצל, שום ושאר התבלינים שהזכרתי

צריכה להיות כמות גדולה מאד של נוזלים, כמעט שלושת רבעי סיר

שמים על אש גבוהה עד ביעבוע ואז מעבירים לאש הנמוכה ביותר למשך 3 שעות לפחות (ואפשר אפילו לילה) כשזה מכוסה לגמרי.

הערות

כתבות נוספות