מוקפץ

חדשות כיפה שאלונת קטנטנה 14/10/09 00:00 כו בתשרי התשע

מצרכים

הוראות הכנה

כשעובדים עם ווק- עובדים על אש גבוהה ומאוד מאוד מהר.

לפני שמתחילים מכינים את כל המצרכים שיהיו זמינים לפי סדר העבודה. (לדוג´ אני מסדרת בקערה עפ"י סדר הפוך- הכי למטה את הנבטים והפטריות, והכי למעלה את הגזר והבצל ורק שולפת לפי הסדר)

הכי חשוב- כל הזמן לערבב (עם כף עץ) זו ההקפצה בעצם.

אני עובדת לפי הסדר הבא פחות או יותר (אפשר להוסיף/להוריד רכיבים):

שמן

רצועות בצל

רצועות גזר

לערבב 3-4 דקות תוך כדי הוספת מעט רוטב סויה ומעט מעט מהג´ינג´ר.

פרוסות שום

רצועות פלפלים

רצועות קישוא

פטריות טריות

מלח

פלפל שחור

ג´ינג´ר

סויה (בלי להתקמצן ובלי להגזים)

צ´ילי מתוק (אני מוסיפה אותו במקום דבש)

נבטים

נודלס

לערבב הכול טוב.

ולפזר מעל שומשום לסיום.

אם רוצים להוסיף רצועות חזה עוף - עוד לפני ההקפצה חותכים לרצועות ומטגנים קלות ("סוגרים" את העוף אבל להזהר לא לייבש). מעבירים לנייר סופג ומוסיפים למחבת לפני התיבול העיקרי.

בהצלחה.

הערות

כתבות נוספות