מוסקה

חדשות כיפה מאלתרת 15/11/06 00:00 כד בחשון התשסז

מצרכים

חצי קילו בשר טחון

2 חצילים

מלח גס

פטרוזיליה

כוסברה

בצל

פפריקה

מלח

פלפל שחור

קמח

ביצה

רוטב עגניות:

רסק עגבניות,

מים,

שום,

מלח,

אבקת מרק

פלפל שחור

מעט סוכר

הוראות הכנה

אני חותכת חצילים לפרוסות עגולות כשכל 2 פרוסות מחוברות ביניהן (כמו פה).

זורה עליהן מלח גס ושמה במסננת.

לבשר:

פטרוזיליה וכוסברה קצוצים, בצל מגורד, פפריקה, מלח פלפל שחור.

שוטפים את החצילים מהמלח.

ממלאים את ה"פיות" של החצילים.

טובלים בקמח ואח"כ בביצה ומטגנים (זה ל אאמור להתבשל אז לא טיגון ארוך)

מסדרים בתבנית את המוסקות, מעל שופכים רוטב עגניות:

רסק עגבניות, מים, שום, מלח, אבקת מרק פלפל שחור ומעט סוכר.

מכסים ושמים בתנור ל40 דקות עד שעה.

אני עושה את זה בסיר על הגז (יש לי סיר שטוח גדול)

נכון שזה קצת מורכב אבל קוצר מחמאות.

שימי לב כשאת מחלקת בעדינות שלא יתפרק.

כדאי להשתמש בתבנית יפה שאפשר להגיש איתה לשולחן ואז למנוע זעזועים מיותרים של העברת התבשיל לכלי הגשה.

הערות

כתבות נוספות