לשון

חדשות כיפה מיצמיצ 13/04/08 00:00 ח בניסן התשסח

מצרכים

קודם כל קונים לשון, שוטפים ומנקים, מכניסים לסיר שיכיל אותה ברווחה, ממלאים מים לכיסוי + עוד 2 ס"מ בערך ומרתיחים, מוציאים ג´יפה.

מוסיפים:

1 גזר חתוך

1 בצל חתוך ל-4

מלח + פלפל שחור גרוס

כמה גרגרים של פלפל אנגלי

כמה עלי דפנה

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית של עלי רוזמרין

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מבשלים על אש קטנה כשעתיים וחצי עד שלוש, מכבים אש ומקררים,

מקלפים לשון, מאכסנים בקופסה אטומה ולמקרר.

שולים מתוך המרק את הפלפל האנגלי ואת עלי הדפנה ושולחים לנוח במקרר עד למחרת.

מנקים את השומן שהצטבר

מרתיחים מרק פעם נוספת

מועכים עם מזלג את הגזר והבצל

מוסיפים קוביות קטנות של תפוח אדמה אחד

ממשיכים להרתיח עד שהנוזל מצטמצם לחצי ואז מוסיפים כף או שתיים של קורנפלור או קמח תפוחי אדמה (השתמשתי בזה) מדולל במים, בוחשים ומבשלים על אש קטנה עוד כעשרים דקות עד חצי שעה.

לא לשכוח לבחוש שלא יידבק לקרקעית הסיר.

בינתיים פורסים שני בצלים גדולים לחצאי טבעות

מטגנים בשמן זית בסיר שיכיל את הלשון, עד להשחמה.

מוסיפים חופן של צימוקים בהירים ובוחשים.

ממיסים 1 כפית אבקת מרק עוף, 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל, 1 כפית ג´ינג´ר מגורר (או אבקת זנגוויל) בכוס מים רותחים

שופכים לסיר עם הבצל המטוגן

מוסיפים 1 עד 1/2 1 כוסות של יין אדום יבש

מביאים לרתיחה

פורסים את הלשון לפרוסות

מכניסים לסיר - לדאוג שהפרוסות תהיינה טבולות בנוזלים

להביא לרתיחה

להנמיך אש ולבשל עוד כשעה.

להניח פרוסות לשון בצלחות, לקשט למעלה עם טבעות הבצל והצימוקים ורוטב היין.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

המתכון באדיבות מקור המתכון דוד האחר מפורום ynet

כתבות נוספות