כתף עגל בחרדל ודבש

חדשות כיפה אחת מל"ו 24/01/07 00:00 ה בשבט התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

קילו וחצי כתף עגל, 2 כפות חרדל באיכות טובה, כף גרגרי חרדל יבשים, 2 – 4 שיני שום כתושות, 2 – 3 כפות דבש, מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד, ½ כפית פלפל אדום חריף יבש קצוץ, כף חומץ, כף שמן, כוס משמשים מיובשים

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

שעתיים לפני הבישול מנגבים את הנתח. מערבבים בקערה את כל החומרים, חוץ מהמשמשים. מורחים את כל צדי הנתח. במשך השעתיים הופכים מידי פעם את הנתח ברוטב. מחממים תנור לחום בינוני (180 – 190 מעלות) שוטפים את המשמשים במים חמים ודוחפים מסביב לבשר. הנתח צריך להיות במרכז התבנית, כשהצד עם השומן למעלה. אופים שעה, כשמדי פעם שופכים עליו מרוטב שהצטבר. אפשר גם להפוך את הנתח, אך בלי לדקור אותו במזלג. כשהוא מוכן מחכים 10 דקות לפני שפורסים אותו.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות