כדורי

חדשות כיפה אחת מל"ו 05/01/10 00:00 יט בטבת התשע

מצרכים

4 חזות עוף (טריים ולא קפואים, נקיים ללא עצמות ומשוטחים דק), 4 יריעות פלסטיק דביק (ניילון נצמד), מלח, פלפל, ליטר מים, מילוי (פטריות, פירות או כל מילוי אחר) כשתי כפות לאדם

מלית פטריות

מצרכים: 250 גרם פטריות שמפניון או יער, רחוצות, מיובשות וקצוצות. חופן פטרוזיליה רחוצה וקצוצה, ביצה, בצל קטן קצוץ דק, 2 שיני שום קצוצות, מלח ופלפל, שמן לטיגון.

חומרים למלית פירות יבשים:מצרכים: 50 גרם צימוקים משובחים (או משמשים או תאנים), 2 כוסות מים, 150 גרם משומר מקופסא בלי הסירופ קצוץ, חצי כוס פירורי לחם, 2 כפות מיץ תפוזים, 50 גרם אגוזים קצוצים, 2 כפות אורז מבושל (לא הכרחי)

מצרכים לרוטב העגבניות: בצל קצוץ דק, שן שום קצוצה, 5/4 כוס רסק עגבניות מהול בכוס מים, מלח, פלפל שחור, כמון, שמן לטיגון.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מניחים על השיש את יריעת הניילון הניילון (באורך של כחמישים ס"מ), ומעליה את חזה העוף, משטחים את הבשר בעזרת הידיים. במרכז כל פרוסת בשר מניחים כף – שתיים מהמילוי (תלוי בגודל הפרוסה). מקפלים את קצות הפרוסה פנימה, מעל למילוי, כמו עטיפה. תופסים את ארבעת קצוות הניילון, ומרימים אותו מהשיש. ביד השניה אוחזים את כדור העוף מלמטה ובתנועות סיבוביות סוגרים את יריעת הניילון מסביב לעוף עד שנוצר כדור עגול. מחממים בסיר ליטר מים. כשהם רותחים מניחים בפנים את כדורי העוף המכוסים בניילון ומבשלים כשמונה דקות. מוציאים ומניחים לקירור. כשהכדורים התקררו, אפשר לשמור אותם במקרר עד זמן קצר לפני הארוחה, או להעביר לסיר ובו הרוטב, לבשל אותם בתוכו כרבע שעה ולהגיש.

הכנת מלית הפטריות: מטגנים את הבצל והשום במעט שמן, עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את הפטרוזיליה והפטריות הקצוצות. מערבבים וממשיכים לטגן כמה דקות, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים ביצה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

הכנת מלית פירות יבשים:בקערה, שורים למשך הלילה 50 גרם צימוקים או פרי יבש אחר קצוץ בשתי כוסות מים. למחרת מסננים את המים ומערבבים את הצימוקים או הפרי האחר עם שאר החומרים. מערבבים היטב, עד שנוצרת עיסה הומוגנית.

הכנת רוטב העגבניות: מחממים את השמן בסיר בינוני. מטגנים בו את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות המדולל במים, ומבשלים כרבע שעה. מתבלים ומבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה, טועמים ומתקנים תיבול. מבשילם את הכדורים במשך כמה דקות ברוטב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות