כדורי בשר ברוטב ים תיכוני

חדשות כיפה אחת מל"ו 27/10/06 00:00 ה בחשון התשסז

מצרכים

3 כפות שמן

1 בצל, קצוץ דק

2 גזרים מגוררים

4 שיני שום, קצוצות דק

500 גרם בשר בקר טחון

1 כפית חרדל אמיתי – אסם

2 ביצים

3 פרוסות לחם, שרויות במים וסחוטות

½ כפית כמון

קורט פלפל שחור גרוס

לרוטב:

5 עגבניות טריות או 1 קופסה עגבניות משומרות מרוסקות

1 כף רוטב סויה בסגנון סיני אסם

1 פלפל אדום, קצוץ דק

2-5 שיני שום כתושות, לפי הטעם

1 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק

1 כפית חרדל אמיתי - אסם

1 כפית כמון

1 כף מרק תיבול עוף - אסם

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס

5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים

לעיטור:

עלי כוסברה טריים, קצוצים

הוראות הכנה

1. מטגנים בשמן את הבצל עם הגזר. כאשר הבצל מתחיל להתרכך, מוסיפים את השום, מטגנים עוד דקה ומורידים מן האש.

2. מערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר רחב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. טועמים, ומוסיפים מלח ופלפל, מכסים וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות.

3. מכינים את כדורי הבשר: מערבבים את הבשר הטחון עם החרדל, הביצים, הלחם, הכמון והפלפל השחור. מוסיפים את הבצל והגזר המטוגנים ומערבבים היטב. צרים כדורים בקוטר כ-5 ס"מ ושמים אותם ברוטב המבעבע.

4. מוסיפים את תפוחי האדמה, כדי שיתבשלו יחד עם כדורי הבשר בתוך הרוטב.

מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד כשעה על להבה נמוכה.

5. מגישים עם הרבה רוטב ועם לחם לבן טרי, לטבילה.

הערות

המתכון באדיבות דידי דמרר

כתבות נוספות