חצילים ממולאים בשר על מצע אורז

חדשות כיפה בקי בובה 16/07/09 00:00 כד בתמוז התשסט

חצילים ממולאים בבשר, צילום: shutterstock
חצילים ממולאים בבשר, צילום: shutterstock

מצרכים

3 חצילים גדולים

500 גר´ בשר טחון (אפשר גם 250 גר´ עוף/הודו טחון ו-250 גר´ בשר טחון)

2 עגבניות

1 קופסת פיטריות

3 שיני שום קצוצות

פפריקה

כמון

יין אדום

מל"פ

כוס אורז

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

חותכים את החצילים לחצי לאורך. מוצאים את התוכן ויוצרים סירות מהחצילים.

את הבשר של החציל חותכים לקוביות, מניחים במסננת את הבשר של החציל ואת הסירות וממליחים, משהים לפחות לחצי שעה שהמרירות תצא.

מערבבים את הבשר עם כל התבלינים, השום והיין ומניחים בצד לחצי שעה שיספוג את הטעמים.

מחממים במחבת שמן ומטגנים את הפיטריות והעגבניות מוסיפים את הבשר, ואת הבשר של החציל, מערבבים ונותנים לזה להתאדות ל-10 דק´.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מסדרים את האורז בתבנית.

מורחים את סירות החצילים בשמן זית.

ממלאים את הסירות בבשר, וסוגרים אותם כך שזה נראה כמו חצילים שלמים.

לוחצים על החציל כך שכך הנוזלים יצאו, ואם נשארו נוזלים במחבת שופכים אותם על האורז.

אופים כ-30 דק´ ללא כיסוי ואז מכסים מבשלים עוד כשעה עד שהאורז מוכן (במידת בצורך מוסיפים מים).

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות