חמין תרד

חדשות כיפה משתדלת תמיד 07/02/07 00:00 יט בשבט התשסז

חמין תרד , צילום: shutterstock
חמין תרד , צילום: shutterstock

מצרכים

שלב א:

250 גרם תרד (עלים קטנים)

1/4 כוס שמן

1 בצל פרוס

1 ראש שום גדול, קלוף

1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה

1/2 חבילה כוסברה

1 כף אבקת מרק עוף

מלח ופלפל שחור

שלב ב:

1 כף פפריקה חריפה

6 מנות עוף או בקר או הודו

6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

6 ביצים

1/2 1 כוסות שעועית לבנה

מים לפי הצורך

הוראות הכנה

1. מאדים את עלי התרד במחבת מעל להבה נמוכה, עד שהעלים מתרככים. מוסיפים שמן ומטגנים עד שהתרד משחים. מעבירים את התרד עם השמן לסיר החמין.

2. מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה והשום, לסיר החמין. מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק, וממשיכים לטגן קלות.

3. מכניסים את כל יתר המרכיבים (שלב ב´) לסיר ומוסיפים מים עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים, ומעבירים לפלטה של שבת

הערות

כתבות נוספות