חמין ממולאים

חדשות כיפה אברהםושרה 30/11/09 00:00 יג בכסלו התשע

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

בשר מס´ 8 חתוך לקוביות או עופות

פלפלים למילוי

אורז

מלח

שמיר יבש

בצל מטוגן יבש

שקדים פרוסים / שבבי שקדים

גונדי או קציצות בשר

רסק עגבניות

מים

הוראות הכנה

משרים אורז במים רותחים ומסננים. מוסיפים תיבול: מלח, שמיר קצוץ (יבש), בצל מטוגן יבש (קונים מוכן) ופרוסות שקדים (או שבבים או משהו). אפשר להוסיף מה שבא.

לערבב האורז עם התיבול.

לשים בתחתית הסיר קוביות בשר מס´ 8 (אני אישית מעדיפה לשים עופות מלמעלה במקום בשר למטה). מעל להעמיד בסיר פלפלים ללא החלק העליון למילוי (פלפל ירוק בהיר / פלפל כתום / פלפל אדום אבל לא יותר מדי). אם יש מקום בין הפלפלים אז תוקעים שם תפ"א מקולפים.

שמים את האורז בתוך הפלפלים עד למעלה אבל בלי לדחוס.

מערבבים יחד רסק עגבניות + מלח + מים רותחים.

שופכים עם כף לתוך הפלפלים הממולאים עד כיסוי, ואת שאר הנוזלים שופכים בין הפלפלים עד חצי גובה הפלפלים.

מבשלים על אש נמוכה משך שעה-שעה וחצי. כשזה רותח, מוסיפים מלמעלה גונדי (קציצות בשר ואורז, לדעתי אפשר גם סתם קציצות בשר אווריריות). אם נשאר קוביות בשר אז להכניס לתוך שקית עם מעט מים, שמן ותבלינים ולדחוף גם לתוך הסיר בחלק העליון.

אחרי שעה-שעה וחצי על האש, שמים על הפלטה עד שבת בבוקר.

הערות

המתכון באדיבות מתכון של אמא שלה

כתבות נוספות