חזה עוף ממולא

חדשות כיפה מיכל ק 03/03/10 00:00 יז באדר התשע

מצרכים

חזה עוף פרוס

בצל קצוץ דק

שום פרוס

פטריות קצוצת

רצועות גזר דקות

עשבי תיבול

ציר ירקות/עוף/יין לבן (מרק מאבקה)

הוראות הכנה

מכינים במחבת את המלית- מתגנים בצל ומוסיפים בהדרגה את השום והפטריות ואחרונים את העשבים, אני אוהבת זעתר טרי מהגינה

מוציאים מהמחבת

לוקחים את החזות, שמים מהמילוי ומהדקים בקיסמי שיניים

מטגנים באותה המחבת, כשהיא חמה מאוד את הגלילות מצד אחד ומצד שני רק עד שיקבלו מעט צבע

לסדר את הגלילות בצפיפות והלהוסיף את הנוזלים- לבשל מכוסה בנוזל עד שהגלילות מבושלות גם מבפנים- (רואים צבע לבן) לא להבהל אם נושר מהמילוי לרוטב

אם נשאר מילוי ניתן להוסיף אותו לרוטב

להסיר את המכסה ולתת לרוב להצתמצם

להגיש עם אורז או קוסקוס

הערות

תלוי במפר המנות המתכונים המקוריים היו במילוי גם כבד אווז ושאר דברים מפונפנים, ולא היה רוטב אבל להגשה בליל שבת צריך נוזל אחרת החזה יתייבש

כתבות נוספות