חזה עוף חריף מתוק

חדשות כיפה אחת מל"ו 25/08/06 00:00 א באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לרוטב: 4 פלפלים אדומים מיובשים (לא חריפים!), 6 שיני שום, חצי פלפל אדום יבש, חריף, 3 כוסות מים, כפית מלח, כף וחצי סוכר, 2 כפות חומץ, 5 פרוסות דקות זנגוויל (ג´ינג´ר).

שמן לטיגון, חצי כוס קמח או קורנפלור, 500 גר´ חזה עוף, ללא עור ועצמות, חתוך לרצועות.

להסמכה: 2 כפות קורנפלור, 3 כפות מים.

הוראות הכנה

מערבבים את חומרי הרוטב ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות.

מחממים את השמן במחבת כבדה, טובלים רצועות חזה עוף בקערה עם קמח ומטגנים לגוון זהבהב.

מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים ומוסיפים אל הרוטב תוך כדי בחישה נמרצת. מסמיכים במשך דקה – שתיים. מסירים מהאש.

לפני ההגשה מוסיפים לרוטב את רצועות העוף המטוגנות, מערבבים ומגישים.

הערות

הערה: צריך להזהר לא לשרוף את הרוטב!

כתבות נוספות