בשר ופירות יבשים בתנור

חדשות כיפה מאגר המתכונים 17/01/16 17:19 ז בשבט התשעו

 בשר ופירות יבשים, צילום: שאטרסטוק
בשר ופירות יבשים, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

1-1.5 ק"ג כתף בשר

2 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות דקות

100 גרם צימוקים כהים

100 גרם משמשים חתוכים

100 גרם שזיפים שחורים ללא גרעינים

4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות

2 גזרים מקולפים ומחולקים ל 2-3

2 כוסות ציר עוף או מים רותחים = מים לכיסוי הבשר

2 כפות תבלין טוסקנה לסטייק

2 כפות דבש או סילאן ללא סוכר

הוראות הכנה

* להשתמש בסיר שניתן להכניס גם לתנור.

* מטגנים את הבצלים עד שהבצל מזהיב.

* מוסיפים את הבשר ומטגנים מס´ דק´

* מוסיפים לסיר את הפירות היבשים, התבלינים ואת הסילאן (או הדבש) ואת הנוזלים עד לכיסוי

* מבשלים כשעה על אש קטנה עד לצמצום הנוזלים, מעבירים לתנור שחומם מראש ל ?180 ל שעה-שעה וחצי נוספות.

* יש לשים לב מדי פעם שנשארו עדיין נוזלים.

* לאחר שהבשר מתרכך, יש לפתוח את המכסה ולתת השחמה נוספת של מס´ דקות.

הערות

המתכון בחסות הקונדיטורים של רשת על המשקל

המתכון באדיבות באדיבות רשת

כתבות נוספות