ברבוניות בחמאת ריחן

חדשות כיפה אחת מל"ו 23/10/06 00:00 א בחשון התשסז

מצרכים

6 - 18 דגי ברבוניה (תלוי בגודלם)

צרור עלי ריחן

120 גר´ חמאה

מלח, פלפל

6 קישואים כהים

2 עגבניות

הוראות הכנה

מנקים היטב את הדגים (עדיף לקנות פילה)

קוצצים את הריחן (אפשר במעבד מזון). מרככים 100 גר´ מהחמאה ומערבבים לתוכה את הריחן הקצוץ. ממליחים ומפלפלים.

רוחצים את הקישואים וחוצים אותם. מסירים את החלק האמצעי הרך ואת היתר חותכים לרצועות דקות. מבשלים על אדים או במעט מים לכמה דקות, רק שיתרככו קצת.

חולטים את העגבניות, קולפים אותם ומרסקים בממחה.

מסדרים את רצועות הקישואים על הצלחות, שתי וערב. מניחים בכל משבצת מעט רסק עגבניות וחמאת ריחן.

מחממים את החמאה שנותרה, מעט בכל פעם, במחבת, רצוי מטפלון. מטגנים את הדגים, משני צדהם, כדקה מכל צד, בהתאם לגודל. מחלקים את הדגים, או את נתחי הפילה, לצלחות. מניחים עליהם מחמאת הריחן שנותרה. מקשטים, אם רוצים בפרחי עגבניה ובעלי ריחן שלמים.

הערות

כתבות נוספות