בקלה בעשבי תיבול ושמן זית

חדשות כיפה אחת מל"ו 31/01/07 00:00 יב בשבט התשסז

בקלה בעשבי תיבול ושמן זית, צילום: shutterstock
בקלה בעשבי תיבול ושמן זית, צילום: shutterstock

מצרכים

פילה בקלה

מיץ לימון ומים להשרייה

בצל אחד, פרוס לפרוסות, 3 קישואים פרוסים, עגבניות פרוסות

שמן זית, שום, מלח, לימון, עשבי תיבול, כמו שמיר, פטרוזיליה, נענע, בזיליקום וכו´ (לפי הטעם ולפי מה שיש)

הוראות הכנה

קונים פילה בקלה, שוטפים במים ומשרים במיץ לימון למשך כשש שעות או יותר. לפני ההכנה שופכים את הלימון.

מכינים בלילה מ: שמן זית, שום, מלח, לימון ועלים ירוקים: שמיר, פטרוזיליה, נענע, בזיליקום וכדומה.

- מפזרים את הבלילה על תחתית התבנית ועל הדגים.

- מכסים את הדג בנייר כסף מלמעלה.

- מכניסים לתנור בחום בינוני (180 מעלות) למשך כ 45 דקות.

- לאחר מכן מורידים את נייר הכסף ונותנים זמן נוסף על מנת שהדג יקבל צבע.

- אם חסר נוזלים ניתן להוסיף מים ו/או יין לבן.

הערות

תלוי כמה דגים שמים. מנה טעימה מאוד.
פחדתי שייצא יבש מידי - אבל לא כך היה והילדים ממש התלהבו!

כתבות נוספות