בצק עלים במלית בשר

חדשות כיפה הבחורה עם הספר 13/02/07 00:00 כה בשבט התשסז

בצק עלים במילוי בשר, צילום: shutterstock
בצק עלים במילוי בשר, צילום: shutterstock

מצרכים

1 חבילה בצק עלים

למלית: שמן לטיגון

1 בצל גדול חתוך לקוביות

500 גרם בשר טחון

2 ביצים

4 כפות פירורי לחם

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור, פטרוזיליה קצוצה דק.

הוראות הכנה

הכנה:

מחממים במחבת את השמן, מטגנים את הבצל עד שיזהיב ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את כל חומרי המלית ומערבבים. מחממים תנור לחום בינוני.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בצק באורך התבנית וברוחב 15 ס"מ. שמים שליש מן המלית לאורך עלה בצק ומגלגלים לגלילה, מעבירים לתבנית, מושחים את הגלילה בחלמון טרוף ואופים כ 30 דקות עד שהגלילה תזהיב.

אני אישית מכינה חצי כמות כי זה יוצא יותר מידי בשביל שנינו.

הערות

כתבות נוספות