מצרכים
חלקי עוף ו/או בשר בקר החלק של השריר ו/או גולאש.
5-6 תפו"א.
קופסא קטנה של רסק עגבניות.
5-6 עגבניות קצוצות.
2-3 עלי סלרי.
1 כף א.מרק עוף.
1 כוס חיטה.
מים לכיסוי.
שמן לטיגון.
ביצים.
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
לשים שמן בסיר, וכשהוא מתחמם להכניס לתוכו את העגבניות ולאדות אותן.
להוסיף את העוף ולטגן מכל הצדדים.
להוסיף את החיטה אחרי ששטפנו אותה טוב טוב וסיננו ואת הסלרי ולהוסיף מים ואת הביצים, להרתיח, להוציא את הקצף שיוצא מהעוף אחרי שהוא רותח ולהוסיף רסק עגבניות ולהוסיף את א.המרק.
אחרי שהכל רתח להעביר לאש קטנה ולבשל עוד 20-25 דקות, לפני שבת להרתיח שוב ולשים על הפלטה.
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן
הערות
המתכון באדיבות מתכון של חמי הטריפוליטאי וחמותי הייקית