הצעה ליינות ל 4 כוסות ועוד קצת

לצד הדג, יחד עם הבשר או משהו ליד הקינוח, יקב רמת הגולן מציג נבחרת יינות איכותיים שיכולים לשדרג את הארוחה יחד עם המלצות הגשה.

חדשות כיפה שירה רביד 25/03/15 13:20 ה בניסן התשעה

הצעה ליינות ל 4 כוסות ועוד קצת
יחצ, צילום: יחצ

חג הפסח בפתח, בליווי הפריחה וניחוחות האביב, הוא הזדמנות נפלאה להיפגש עם משפחה, חברים ומכרים כדי להתענג יחדיו על ארוחות חג משותפות ועל מגוון טעמים וניחוחות מרגשים. יקב רמת הגולן מזמין אתכם לבחור מבין היינות החדשים והמהנים, שיעשירו את חווית החג ושיתאימו לסעודת חג מושלמת של ארבע מנות, החל מהמנה הראשונה ועד למנת הקינוח-

למנה הראשונה: גמלא "השמורה" סוביניון בלאן 2014

גמלא "השמורה" סוביניון בלאן מבציר 2014 עשוי כולו מפרי שגודל בכרמים הממוקמים בצפון הקר של רמת הגולן, אזור המניב באופן עקבי סוביניון בלאן באיכות יוצאת מן הכלל. התסיסה הקרה שעבר היין עוזרת לשמר את האופי הרענן של זן זה, המתאים ביותר לגידול באקלים קר. היין מציג ניחוחות ארומטיים של מלון, ליים, דומדמנית ותפוח ירוק ורמזים של פרחים טריים. זהו יין מלא חיים, המאופיין בגוף קל עד-בינוני. מחירו המומלץ לצרכן החל מ-50 ₪

** מומלץ ללגום את היין לצד דג לברק בגריל עם חמאת עשבי תיבול, או קיש אספרגוס וגבינת עיזים.

למנת הביניים: גמלא "השמורה" רוזה סירה 2014

גמלא "השמורה" רוזה סירה 2014 יוצר מענבי סירה שגודלו בכרמים ברמת הגולן הקרירה עם נגיעה קלה של ויונייה התורמת מורכבות ארומטית ליין. היין מציג שילוב מאפיינים ארומטיים של תות, דובדבן, תפוח אדום, אשכולית אדומה ומלון, יחד עם רמזים לעלי כותרת של וורדים. זהו יין רוזה יבש, מרענן ומהנה. היין מוכן לשתייה כבר עתה, וימשיך להיות במיטבו גם בשנתיים הקרובות.מחירו המומלץ החל מ- 60 ₪

** היין מתאים למגוון רחב של מאכלים ויהיה נהדר לצד מבחר מנות טאפאס, דג בגריל או בשרים על האש וגם עם מנות פיקנטיות מהמטבח ההודי והקוריאני.

למנה העיקרית: גמלא "השמורה" נביולו 2012

גמלא "השמורה" נביולו 2012 מציג מפגין ניחוחות פטל אדום, פטל שחור ודובדבן חמצמץ, לצד מאפייני פרחים ושוקולד ורמזים של ערער, עשבי תיבול טריים ועץ אלון צרפתי. זהו יין אטרקטיבי בעל גוף בינוני, מבנה טוב וסיומת מהנה. בעוד שהיין מהנה לשתייה בעודו צעיר יחסית, זמן יישון נוסף בבקבוק יטיב עמו וניתן יהיה ליהנות ממנו עד כעשור ממועד הבציר. מחירו המומלץ לצרכן החל מ- 80 ₪

** נסו את היין עם תבשיל אוסובוקו חגיגי, נתח שפונדרה של טלה צלוי בגריל או ריזוטו פטריות מלא טעם.

ולקינוח: ירדן מוסקט 2012

ירדן מוסקט 2012 מפגין שילוב ארומטי של פריחת התפוז, קלמנטינות, פרי הדר ופירות טרופיים, לצד תבליני אפייה ורמז של עץ אלון צרפתי. זהו יין קינוח אלגנטי ונגיש, בעל מתיקות מהנה. מחירו המומלץ לצרכן החל מ- 50 ₪

** יין מתוק ומחוזק זה יתאים כמעט לכל קינוח. נסו את ירדן מוסקט לצד מוס שוקולד, פרוסת מלון או עוגת אגוזים.

ועוד יינות ששווה לכם לשקול אם לנסות:

ירדן קצרין שרדונה מבציר 2013

היין מפגין מאפיינים ארומטיים של לימון, אגס בשל ופירות טרופיים, המושלמים בניחוחות מינרלים ופרחים, כשברקע אלון צרפתי מושך. זהו יין מורכב, עשיר ובעל גוף מלא, ועם כל זאת הוא אלגנטי בנגישותו. מחירו לצרכן החל מ-100₪

** היין מתאים בצורה מעולה למגוון רחב של מאכלי דגים, עופות ופסטה. נסו את היין עם ארוחה נינוחה המורכבת ממרק ברוקולי מוקרם, פטוצ'יני אלפרדו ודג פרידה.

ירדן מרלו 2010

המרלו מציג ניחוחות פירותיים של שזיף ודובדבן, עם רמזים לשוקולד, עשבי תיבול טריים, אדמה ופרי הדר. זהו יין מורכב, בעל גוף מלא, החושף ריכוז גבוה של טעמים וניחוחות. . מחירו לצרכן החל מ-90₪

** נסו את היין לצד נתח רוסטביף עסיסי, ברווז צלוי או צלעות טלה מעושנות.

ירדן T2 2009

היין מתפאר בשילוב ארומטי של דובדבנים בשלים, תבלין, שוקולד, שזיפים, סיגליות, טבק מקטרת, ארז ועשן. זהו יין מחוזק המיוצר משילוב מהנה של שני זני ענבי יין פורטוגזיים מסורתיים, והתוצאה היא יין מתוק ועשיר, בעל ריכוז טעמים מרשים. מחירו המומלץ לצרכן החל מ- 150₪


** היין יהיה נהדר כשלצדו שוקולדים משובחים, קערה של אגוזים טריים קלויים ומתובלים, פירות יבשים, או לצד צלחת גבינות קשות וכחולות.

ושיהיה חג כשר ושמח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן