איפה נמצאים המקוואות היפים בישראל

המשרד לשירותי דת בשיתוף המועצה לישראל יפה בחרו את המקוואות היפים בישראל. השר לשירותי דת ח"כ דוד אזולאי: אנו ממשיכים בשיפור שירותי הדת. יו"ר הוועדה מרים פרץ: "המבחן הגדול של האמונה לא רק בשעה שטבלת וזכית לילד אלא גם שהקבה לוקח אותו"

חדשות כיפה חדשות כיפה 06/09/16 13:17 ג באלול התשעו

איפה נמצאים המקוואות היפים בישראל
דוברות המשרד לשירותי דת, צילום: דוברות המשרד לשירותי דת

בטקס שנערך היום בבית המועצה לישראל יפה בתל אביב, הסתיימה תחרות ״המקווה היפה בישראל״, תחרות שנערכה לראשונה לפני ארבע שנים, ומתקיימת מאז מידי שנה, ביוזמת האגף למבני דת במשרד לשירותי דת בשיתוף המועצה לישראל יפה.

בתחרות הייחודית סקרו נציגי המשרד לשירותי דת ונציגי המועצה לישראל יפה את המקוואות אשר ניגשו לתחרות וניקדו אותם על-פי קריטריונים של חזות המקווה, נוחות ובטיחות המבנה, ניקיון כללי, שירות כללי לרווחת הטובלות ובכלל זה- בדיקת הציוד הנלווה במקווה, ואף יעילות וחיסכון בצריכת האנרגיה.

לתחרות הייחודית נרשמו מעל 150 מקוואות נשים מכל רחבי הארץ. יו"ר התחרות הרה"ג ישראל מאיר לאו, הרב הראשי לתל אביב יפו ובראשות הוועדה עמדה הגב' מרים פרץ. את טקס הסיום הנחתה אשת התקשורת עדן הראל. המקוואות שקיבלו את הדירוג הגבוה ביותר בתחרות היו:

1. מקווה ברנע אשקלון

2. מקווה תמר קרית גת

3. מקווה נופי הסלע מעלה אדומים

4. מקווה פקיעין תל אביב

5. מקווה גבעת שלם קדומים

6. מקווה לילנבלום גדרה

7. מקווה בקיבוץ לביא - גליל תחתון

8. מקווה אלון שבות - גוש עציון

9. מקווה ביישוב בני דקלים - לכיש

בנוסף, זכו לאות הצטיינות המקוואות הערים הוד השרון ובת ים בשל מעורבות וחדשנות בתחום המקוואות.

השר לשירותי דת ח"כ דוד אזולאי ציין: "התחרות היא צעד נוסף בשיפור שירותי הדת בישראל, וכהמשך ישיר לפעילותי יחד עם מנכ"ל המשרד להעלאת שכר הבלניות במקביל לתקצוב להקמת מקוואות חדשים ושיפוץ קיימים לרווחת הציבור, הבלניות היקרות שעושה מלאכתן גם בזמנים שקשה. אנו מעריכים את עבודתן. לכן פעלנו להעלות את שכר הבלניות. המקוואות של היום זה לא המקווה שהכרנו בעבר. בעז״ה נמשיך לקדש שם שמיים ולהרבות קידוש ה׳״.

(צילום: דוברות המשרד לשירותי דת)

מרים פרץ בטקס: ״בלניות יקרות, אתן המתנדבות בעם. אתן מקימות העם. בזכותכן בעבודה החשובה הזאת קם הדור הבא.

איך ממשיכים לאהוב את הקב״ה אחרי שאומרים וזכני לגדל בנים ובני בנים. אחרי שהוא נפל על הארץ. איך ממשיכים להאמין ולבוא למקווה. איך ממשיכים להאמין בשמחה ובאמונה יש הרבה שאלות שאין להם תשובות. המבחן הגדול של האמונה לא רק בשעה שטבלת וזכית לילד אלא גם שהקבה לוקח אותו. בשבילי המקוה הוא מקום של תקווה.גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירע רע".

מנכ"ל המשרד לשירותי דת עו"ד עודד פלוס ציין: "אנו רואים בשירות הפיזי והאנושי במקווה כאחד. מתוך חשיבה עליונה בשיפור שירותי הדת בישראל, התחרות הזו היא יוזמה חשובה שיוצרת תחרותיות בין המועצות הדתיות ומשפרת באופן משמעותי את סביבת הטבילה במקווה לרווחת הטובלות".

לדברי ויצמן משיח, סמנכ"ל המועצה לישראל יפה:"תחרות המקוואות מגבירה את המודעות של ציבור הנשים הדתיות והחילוניות לפעילות וחושפת אותן למקוואות שמעניקים שירות ראוי, המקפיד על ניקיון ופרטיות. אנו בטוחים, כי גם המועצות הדתיות, שמפעילות את המקוואות, יאבקו על לבן של הטובלות ויפעלו לשיפור השירות לנשים".

"בשנים האחרונות אנו שוקדים על שיפוצם ובנייתם של מאות מקוואות חדשים וישנים אשר בסופו של תהליך עומדים על רמת פאר משמעותית", סיפרה הגב' דבורה אייפרמן, מנהלת אגף מבני דת במשרד לשירותי דת. "מטרת התחרות הינה לעודד את ההשקעה הרוחבית במצבת המקוואות בכל הן בנראות החיצונית והן התפעול השוטף תוך שמירה על ההיגיינה. אין ספק כי השירות במקוואות השתפר מאוד בשנים האחרונות" והוסיפה "רמת המקוואות והשירות הניתן בהם הינם נושאים בעלי חשיבות עליונה במשרדינו, ולכן החלטנו ליזום מהלך אשר יביא לשיפור התנאים והשירות בכלל מקוואות. רק על ידי מודעות לחשיבות תחזוקת המקווה והשירות הניתן בהם נצליח לתת יותר ולאפשר לקיים את מצוות הטהרה על פי הדגשים החשובים לכל אחת - הן מבחינה הלכתית והן מבחינת נוחות סביבתית ותודעת שירות".

(צילום: דוברות המשרד לשירותי דת)



(צילום: דוברות המשרד לשירותי דת)