Warning: implode(): Invalid arguments passed in /srv/sites/kipa.co.il/public_html/cpt/maamar/single.php on line 105
רב קהילה פיתח אפליקציה שתאפשר קריאה אודות חללי צה"ל באמצעות סריקת המצבה - כיפה

רב קהילה פיתח אפליקציה שתאפשר קריאה אודות חללי צה"ל באמצעות סריקת המצבה

לקראת יום הזיכרון פיתח הרב דוד אסבכר, רב קהילה בירושלים, אפליקציה בשם 'נזכור את כולם' המאפשרת ניווט לוויני ל-3000 קברי חללי צה"ל הטמונים בהר הרצל

חדשות כיפה חנן גרינווד, כיפה 02/05/14 13:42 ב באייר התשעד

הרב דוד אנסבכר, רב קהילה בירושלים, פיתח בהתנדבות אפליקציה חינמית, לכל סוגי הסמארטפונים, אשר תאפשר ניווט לוויני ל-3000 קברי חללי צה"ל הטמונים בהר הרצל וכן קריאה על חייהם באמצעות סריקת המצבה.

בבתי העלמין ברחבי הארץ קבורים כ-23,000 חללי מערכות ישראל שנפלו מאז הקמת המדינה, כאשר רק בהר הרצל- בירושלים, המהווה את בית הקברות הצבאי הלאומי קבורים למעלה מ-3000 חיילים. לכל חלל, יש סיפור חיים אישי אשר נקטע באיבו. לכל חלל יש סיפור גבורה אישי -סיפור מותו. המבקר באתר, עובר בין דפי ההיסטוריה של המדינה עוד בטרם היווסדה ועד ימינו.

"נזכור את כולם" של מיזם "מנציחים״ הינה אפליקציה חדשה המושקת לקראת יום הזיכרון לחללי צה״ל 2014. האפליקציה מיועדת למבקרים בבתי הקברות הצבאיים ומאפשרת לסרוק מצבות, ולקבל את פרטיהם הביוגרפיים וסיפור חייהם ונפילתם המלאים של כל החללים כפי שמופיעים באתר האינטרנט ״יזכור״ של אגף ההנצחה במשרד הבטחון (www.izkor.gov.il). כמו כן, ניתן להקליד שם החלל, ובאמצעות ניווט GPS המבקר יוכוון לחלקה בה הוא טמון.

אפליקציה זו מאפשרת היכרות מהירה וזמינה לעולמו, רקעו, ערכיו , משפחתו וסיפור מותו של כל חלל, ובכך נוצרת משמעות מעמיקה, מרגשת, מלמדת ומחנכת של העולים לקברו ולמתייחדים עם זכרו.

את היוזמה, הרעיון וניהול המיזם ביצע בהתנדבות מלאה הרב דוד אנסבכר, מנכ"ל חברת אוצרות העוסקת ביעוץ וייזום בתחום התיירות החינוכית תוך שילוב טכנולוגיות חדשניות אשר הוביל קבוצות רבות לסיורים בהר הרצל. פיתוח האפליקציה התאפשר הודות לתרומתם של יוסי אקרמן, נשיא אלביט לשעבר, ומוטי זוננפלד, נכדו של הרב יוסף חיים זוננפלד.

הרב אנסבכר, אשר הגה את הרעיון וניהל אותו בהתנדבות, הינו רב קהילה מתנדב בדרום העיר ירושלים, רב מתנדב מטעם ארגון רבני צוהר, בוגר מכון מנדל למנהיגות חינוכית, ובעל תואר שני בהיסטוריה של עם ישראל מטעם האוניברסיטה העברית.

כל מערך פיתוח האפליקציה בוצע בהתנדבות מלאה כשמאחורי הפיתוח הטכנולוגי עומדים שגיב פיליפ, ירון בנבנשתי וחגי חנן, בעלי חברת ארכיטיפ, וכן בתמיכת קבוצת Vuforia בחברת Qualcomm האמריקאית. את צילומי המצבות ביצעו בהתנדבות תלמידי בית הספר בויאר ותלמידות בית הספר הרטמן מירושלים, יחד עם סטודנטים ירושלמיים ומתנדבי עמותת 'ידידים'

לטענת המפתחים מיזם חברתי זה, נותן המשכיות לחללים, מבטיח את המשך זיכרונם וסיפורם לדורות הבאים ומהווה גל -עד חי לחלל. כך יחושו המבקרים בהר הרצל הזדהות אישית ורגשית בעת חשיפתו לסיפורים האנושיים המסתתרים אחרי כל שם ומצבה דוממת. המבקרים המודרכים בקבוצות במהלך השנה, יוכלו לייחד זמן לגלות בעצמם ולהתוודע באופן אישי לסיפורי החללים.

הרב דוד אנסבכר: " כאיש מסורת אני רואה שליחות בחיבור בין זיכרון וידע עבר לדור ההווה, באמצעות טכנולוגיה חדשנית ועתידנית. חזון זה מלווה אותי הן באפליקציה זו, והן באפליקציות וטכנולוגיות נוספות אותן אני מפתח שכולן מקדמות הנגשת תוכן לשטח ולמבקר. אפליקציה זו אינה מבחינה בין סיפורים של חללים ידועים לבין חללים עלומים. כולם נתנו את היקר ולכולם ראוי שסיפורם יונגש."

יוסי אקרמן: "אפליקציה ייחודית זו תאפשר למבקרים הרבים בהר הרצל ובבתי עלמין צבאיים נוספים לחוות מקרוב את סיפור חייהם של חללי צה"ל, תוך היכרות נגישה וזמינה עבור סיפור חייו של כל חלל. מטרתנו להביא לידיעת הציבור את סיפורם של הנופלים העומדים מאחורי המצבות והשמות".

ניתן להוריד את האפליקציה בחינם בעזרת סריקת הקישור

אפל:

אנדרואיד:

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן