מתכוננים לחג: אסאדו שש שעות מיוחד לפסח

שף קובי קטני ממסעדת הגריל הבשרית כינור בכיכר ירושלים מציג מתכון לאסאדו שש שעות ברוטב ברבקיו במיוחד לפסח

חדשות כיפה מסעדת כינור בכיכר 29/03/17 13:08 ב בניסן התשעז

מתכוננים לחג: אסאדו שש שעות מיוחד לפסח
דניאל לילה, מסעדת כינור בכיכר, צילום: דניאל לילה, מסעדת כינור בכיכר

מצרכים ל 8 סועדים:

4 קילו אסאדו
40 גר' טימין
40 גר' רוזמרין
10 גר' פלפל אנגלי
6 עלי דפנה
10 גר' ציפורן
2 מקלות קינמון
30 גר' מלח
40 גר' סוכר חום
1 כוס סילאן
1 כוס קטשופ
חצי כוס רוטב סויה
ראש שום מחולק לשיניים מקולפות
1 פלפל חריף טרי בלי הגרעינים
2 בצלים חתוכים לרבעים
2 גזרים חתוכים לחצי לרוחב
2 כרישה חתוכה לחצי לרוחב
2 סלרי ללא העלים

הכנה:

צולים את הירקות על גריל פחמים או מחבת פסים ומעבירים לסיר עם שאר המרכיבים, מלבד הבשר, ומבשלים למשך שעתיים על חום נמוך.

לאחר שעתיים טוחנים את תכולת הסיר בבלנדר מוט ומסננים. על תבנית מניחים את בשר האסאדו ומוזגים עליו את רוטב הברבקיו. מכסים ומכניסים לתנור שחומם על 150 מעלות למשך ארבע שעות, יש למרוח כל חצי שעה את הרוטב על הבשר בעזרת מברשת סיליקון.

מומלץ להגיש לצד ירקות צלויים בתנור. בתיאבון.