לחסל את החמץ: פסטה בלרינה

מחפשים איך לחסל את מאגרי הפסטה שיושבים לכם בבית? רשת קפה בייגה מציעה מתכון שכולם אוהבים

חדשות כיפה שירה רביד בשיתוף רשת בייגה 19/03/17 16:35 כא באדר התשעז

לחסל את החמץ: פסטה בלרינה
בייגה קפה. צילום: קנספטיק (Custom), צילום: בייגה קפה. צילום: קנספטיק (Custom)

פסטה ידועה כמאכל אהוב על כולם וקל להכנה, אך אם זאת ישנה נטייה ליחס אותה לאוכל עתיר שומנים. אך זוהי סברה שאינה נכונה, שימוש בחומרי גלם איכותיים ופסטה מחיטה מלאה היא ארוחה אהובה המכילה רכיבים בראים בעלי ערך תזונתי חיובי.
רשת קפה ביגהמעניקה מתכון להכנת פסטה בלרינה לגדולים ולקטנים.

ישנן וורסיות רבות להכנת הרטבים של הפסטה הרוטב המזוהה ביותר והאהוב הוא רוטב העגבניות. להלן מתכון פשוט וטעים במיוחד להכנה המשלב רוטב עגבניות ומגוון ירקות, כך תוכלו ליהנות מארוחה צהרים בריאה, מזינה וטעימה .

מרכיבים: (2-4 מנות)
500 גרם פסטה לפני בישול מסוג בלרינה או רדיאטור עדיף מחיטה מלאה.
300 גרם רוטב עגבניות לפסטה
חציל בינוני
6 פטריות חתוכות לרבעים.
כף פסטו
15 עלי תרד - 5 עלים לרוטב ו 10 עלים לקישוט

אופן הכנה:
מרתיחים מים בסיר, ומוסיפים כף מלח, מבשלים את הפסטה על פי הוראות ההכנה על גב השקית.
שורפים חציל על אש גלויה או לחילופין בתנור על חום גבוה עד לריכוך מוחלט.
מצננים את החציל וחותכים לקוביות גדולות.
מחממים מחבת ועליה צורבים את הפטריות בליווי שמן זית וקורט מלח.
לאחר צריבה קלה נוסיף את בשר החצילים, רוטב העגבניות, כפית פסטו ועלי התרד ונמשיך בישול תוך כדי בחישה כ- 2 דקות .
נוסיף את הפסטה המוכנה ונבשל למשך דקה נוספת.
נעביר לקערת הגשה ונפזר מעל את עלי הבזיליקום הנוספים.

המלצת הגשה: גבינת פטה מגורדת מלמעלה.

בתאבון...