עוף בפירות יבשים וסילאן

לקראת טו בשבט, רשת על המשקל מציעה לכם מתכון מנצח בשילוב פירות יבשים. בתאבון

חדשות כיפה רשת על המשקל 06/02/17 09:51 י בשבט התשעז

עוף בפירות יבשים וסילאן
רשת על המשקל, צילום: רשת על המשקל

רכיבים ל 6-8 מנות:

6 כרעיים
5-6 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות דקות
100 גרם צימוקים
100 גרם משמשים חתוכים
100 גרם שזיפים שחורים ללא גרעינים חתוכים
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות (לא חובה)
2 כוסות ציר עוף או מים רותחים
כפית קינמון
מעט ציפורן
פלפל שחור
כורכום
כפית מלח
2 כפות סוכר חום
2 כפות גדושות סילאן או דבש
רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

יש להשתמש בסיר שניתן להכניס גם לתנור
מטגנים את הבצלים ברבע כוס שמן עד שהבצל מזהיב
מוסיפים את הכרעיים ומטגנים משני הצדדים עד שהם מקבלים צבע זהוב
מוסיפים לסיר את הפירות היבשים
מוסיפים את כל התבלינים ואת הסילאן (או הדבש) ואת ציר העוף (או המים)
מבשלים כשעה על אש קטנה עד לצמצום הנוזלים, מעבירים לתנור שחומם לחום בינוני למשך כחצי שעה עד להשחמה (תלוי בעוצמת התנור- יש לבדוק כל מספר דקות)