תאכל מרק תהיה חזק- מרק הקובה של עדי

היא גם הסמנכ"לית הבכירה (והיחידה) וגם אחראית על 'הועדה הרוחנית' של האתר. אך מסתבר שהמומחיות האמיתית של עדי מאמו-שוורץ, היא הכנת מרק קובה שלא היה מבייש אף עדה

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/12/16 15:23 ז בכסלו התשעז

תאכל מרק תהיה חזק- מרק הקובה של עדי

אחרי מרק הבצל המוצלח של ענת ומרק העגבניות המסורתי של עינת, הרף הגבוה כבר נקבע ומי יותר מתאימה לקביעת רף חדש מאשר הדמות הבאה.

השפית המדופלמת: עדי מאמו שוורץ

פעם אחת לפני המון המון שנים הצטרפה עדי לאתר החדש והצעיר 'כיפה'. השנים חלפו, האתר גדל והתפתח ועדי הסמנכ"לית, יכולה כעת להיות גאה על שהיא מנהלת גוף תקשורת שאפשר לאהוב ואפשר לאהוב יותר, אך מה שבטוח זה שאי אפשר להתעלם ממנו. ממקום מושבה בבירתנו הקדושה, החליטה עדי להכין סיר גדול (גדול!) של מרק קובה משובח בתקווה שהחברים במשרד יסעדו לשובע והגב של בן הזוג דורון יחזור לאיתנו במהרה.

מה לקנות בסופר:

3 בצלים

2 שיני שום

עלי סלק

סלרי

תפוחי אדמה

קצת אבקת מרק

מלח, פלפל

כמון

כורכום

מיץ לימון

קובה מוכן :)

הוראות הפעלה:

מטגנים את הבצל

מוסיפים שום לטיגון

ואז מוסיפים את תפוחי האדמה והעלים ונותנים לזה להתאדות כמה דקות

מוסיפים מים ותבלינים

אחרי רתיחה של המים מוסיפים מיץ לימון , טועמים ומתקנים טעמים

מוסיפים את הקובה

ונותנים לזה לרתוח

מבשלים על אש קטנה עוד 20 דקות וזהו.

בתיאבון!


(צילום: ענת פרקו טולדנו)

הסיפור שמאחורי המרק:

"בתקופה שגרתי בקטמונים, שכנה טובת לב פינקה אותי במרק קובה מטורף. מהטעימה הראשונה התחייבתי בפני עצמי, שיום יבוא ואכין מרק קובה מעשה ידיי להתפאר. פרוייקט המרקים היפה של האתר, דחף אותי להפסיק לדחות את הקץ, להפשיל שרוולים ולערוך ניסויים קולינרים על חברי לעבודה. מקווה שהם נהנו".