עוגת טארט גבינה ותות

לכבוד חג השבועות: עוגת טארט גבינה ותות, עשירה בעלת מראה ייחודי ומושך

חדשות כיפה חנה פנט 19/05/15 12:35 א בסיון התשעה

עוגת טארט גבינה ותות
חנה פנט, צילום: חנה פנט

רכיבים:

לתחתית:

200 גרם פירורי ביסקוויטים

2 כפות סוכר דמררה

1 חבילה חמאה

לעוגה:

750 גרם גבינה לבנה לסנן כשעה

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

למחית התותים:

1 כוס מחית תותים

1 כפית סוכר

1/2 כפית קורנפלור

אופן הכנה:

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

המיסו את החמאה במיקרוגל ושיפכו על הפירורים והסוכר, ערבבו עד שכל הפירורים מכוסים בחמאה.

העבירו לתבנית עגולה בקוטר 26.

הדקו בעזרת תחתית של כוס או עם כף היד עד שנוצרת שכבה אחידה ושימו את התבנית במקפיא להתייצבות.

בינתיים התחילו להכין את מלית הגבינה, בקערה גדולה הניחו ביצים, סוכר, תמצית וניל וגבינה וערבבו עד לתערובת חלקה ללא גושים והניחו בצד.

ערבבו את מחית התותים עם הסוכר והקורנפלור עד למחית חלקה, אפשר להעביר את המחית דרך מסננת דקה כדי להרחיק את הזרעים הקטנים של התותים אך לא חובה.

שפכו את תערובת הגבינה על תחתית הביסקוויטים.

צקו את מחית התותים מעל הגבינה בצורה של 4 מעגלים.

כעת יוצרים צורה כמו של קורי עכביש, בעזרת סכין או כפית הפוכה שמכניסים למרכז העוגה ומושכים כלפי חוץ, ממש כמו שפורסים עוגה.

מעבירים בזהירות את העוגה לתנור ואופים למשך 30 דקות, העוגה צריכה להיות מעט נוזלית ורוטטת במרכזה. לא לדאוג היא מתייצבת לגמרי.

לאחר האפייה כבו את התנור ופתחו מעט את הדלת, הניחו מגבת מקופלת בחריץ של הדלת כדי שתשאר מעט פתוחה ותנו לעוגה להצטנן עוד 10 דקות נוספות.

הוציאו את העוגה והניחו לה להקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר, לאחר שהעוגה התקררה עטפו אותה בעזרת ניילון נצמד והניחו אותה במקרר למשך הלילה.

מתוך הבלוג "לאכול,לשנות, להנות" של חנה פנט

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן