סלט תפוחים וסלק

חדשות כיפה מיצמיצ 18/10/06 00:00 כו בתשרי התשסז

מצרכים

סלק גדול מבושל בקליפתו,

8-6 תפוחי עץ "ענה",

2 כפות מיץ לימון,

3-2 כפות יין שולחני לבן.

החומרים לרוטב:

כף מיונית או חצי גביע שמנת חמוצה,

כפית חרדל,

2-1 כפיות סוכר,

פלפל לבן לפי הטעם מלח לפי הטעם.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

רוחצים היטב את הסלק ומבשלים בסיר קטן במעט מים (רק שיכסו את הסלק).כאשר התרכך מצננים מעט וקולפים. חותכים 8-6 תריזים (כמו פלחי תפוז) ופורסים לפרוסות דקות. יוצקים את היין על הפרוסות, רוחצים וקולפים את התפוחים חותכים ל6- (שוב כמו פלחי תפוז) פורסים לפרוסות דקות לתוך קערה נפרדת. יוצקים את מיץ הלימון על פרוסות הפרי ומשהים למשך 5-3 דקות. בכף מחוררת את בשתי כפות מעבירים את פרוסות הפרי לפרוסות הסלק ולמיץ הלימון שנשאר בקערה. מוסיפים למיץ את כל שאר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב חלק. יוצקים את הרוטב על פרוסות הסלק והתפוחים ובעזרת שתי כפות מערבבים בעדינות. מגישים קר. אפשר להוסיף מעט שמיר קצוץ דק.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות