עוגת שוקולד פאדג'

חדשות כיפה אחת מל"ו 27/07/07 00:00 יב באב התשסז

מצרכים

350 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לחתיכות, 5 כפות קפה אספרסו (או קפה חזק אחר), כוס וחצי סוכר, 225 גרם חמאה בטמפ´ החדר, קורט מלח, כוס קמח

לקישוט: אבקת סוכר

הוראות הכנה

הכנה: מחחמים תנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס). ממיסים את השוקולד ביחד עם הקפה מעל סיר אדים. מצננים. בקערת מערבל מקציפים את החלבוניחם עם קורט מלח עד לקבלת קצף יציב אבל גמיש. מקפלים 1/4 מתערוב החלבונים עם תעורבת השוקולד (כדי שתהיה קלה יותר) ולאחר מכן מקפלים פנימה את שאר החלבונים.

בקערה שהתפנתה מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה. מוסיפים את הקמח במהירות איטית. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים בזהירות עם תערובת השוקולד - חלבונים.

יוצקים את התערובת לתבנית, מיישרים ואופים כשעה או עד שהעוגה מקבלת קליפה קשיחה וסדוקה והמרכז עדיין לח.

הערות

כלים: תבנית קפיצית עגולה בקוטר 23 ס"מ משומנת ומקומחת.

כתבות נוספות