דגים אפויים במיונז

חדשות כיפה שושקה27 13/06/07 00:00 כז בסיון התשסז

דג אפוי ברוטב, צילום: שאטרסטוק
דג אפוי ברוטב, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

שקית דגי בקלה מופשרים,מיונז,חרדל,בצל,שמיר,מלח,פלפל שחור

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

אין צורך להשרות את הדג. מכינים בתבנית שתכיל את הדגים:פרוסות בצל,יוצקים עליהן שמן,ממליחים ומפלפלים היטב!מטגנים את נתחי הדג במחנת טפלון עם מעט שמן, רק על הצד של העור(או איפה שהיה עור).בעת הטיגון. מפזרים בנדיבות!מלח ופלפל שחור על הצד הלא מטוגן.מוציאים לאחר מס´ דקות - כשמלבין,אל התבנית עם הבצלים(כאשר הצד המפולפל כלפי מעלה),לט נורא אם מתפרק.בקערה מערבבים הרבה מיונז וכף חרדל,מוסיפים למיונז חופן עלי שמיר חתוכים גס.ותורחים על פני הדגים בתבנית עד שיכוסו לגמרי.אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-20-25 דקות,או בגריל כרבע שעה או עד שיזהיב/ישחים. מאוד טעים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

6 סועדים לא לפחד מהמלח והפלפל,מתאזן באפייה.משך האפייה יקבע לפי הנסיון.

המתכון באדיבות מתכון משודרג

כתבות נוספות