קסרול כבש עם ירקות (טורקיה)

חדשות כיפה אחת מל"ו 12/06/07 00:00 כו בסיון התשסז

קסרול כבש וירקות, צילום: shutterstock
קסרול כבש וירקות, צילום: shutterstock

מצרכים

קילו בשר כבש לצלי (או בשר גולש, או ירכי עוף חתוך לקוביות או הודו אדום חתוך לקוביות), 4 כפות מרגרינה (החלפתי בשמן זית), 5 - 6 בצלים בינונים, קלופים וחתוכים, 150 גרם שעועית ירוקה קפואה, מופשרת ומסוננת, חציל, 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות, 2 גזרים פרוסים, 2 עגבניות פרוסות, 100 גרם במיה טרייה או כפואה, כרותת ראש ומגולענת (אני סתם שמתי קפואה), פלפל אדום, חתוך איך שיוצא, כף סוכר, כוס מים, 3 שיני שום קלופות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

שמים את הבשר בסיר גודל ונח, המתאים לאפייה. מניחים עליו שליש מן העגבניות, השעועית, הגזר, החציל, הבצלים והפלפלים, עוד מחצית מהעגבניות, התפודים, השום והבמיה, ועד מה שנותר מהעגבניות.בוזקים בחצי כף מלח, סוכר ומרגרינה. יוצקים את המים. מכסים ואופים בתנור שחומם ל-180 עד שהבשר מתרכך (כשעה וחצי).

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

הבשר יוצא רך מאוד והכל ביחד מאוד מאוד טעים.
מאכל טעים, בריא ולא משמין!

כתבות נוספות