מתכונים

מתכוניםשלחו מתכון פורום מתכונים
חפש

עוגת מוס , מתאים גם לפסח

כשרות פרווה
2
858
רכיבים לבסיס
6 ביצים
4 כפות קקאו
1 כף שמן
כוס וחצי סוכר

למוס
250 שוקולד מריר
1 כפית נס קפה
מעט מים
5 ביצים
1 כף סוכר הכנה בסיס
6 חלמונים
1 כוס סוכר
4 כפות קקאו
1 כף שמן
לערבב
חצי כוס סוכר
6 חלבונים להקציף ולהוסיף לתערובת
לשמן תבנית 26 רק בתחתית , לשפוך העיסה לאפות חום בינוני כחצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש
לצנו מעט , העוגה נופלת לא לדאוג , רצוי אפילו להעמיק את הנפילה
מוס שוקולד
להמיס על אש קטנה , שוקולד רבע כוס מים וכפית נס קפה (להזהר לא לחרוך)
לצנן מעט
להוסיף 5 חלמונים אחד אחד ולערבב
להקציף 5 חלבונים עם כף סוכר (או מעט יותר)
להוסיף לתערובת השוקולד
לשפוך על הבסיס
לצנן במקרר 4 שעות לפחות , לאחר מכן אם רוצים ניתן להקפיא ולהפשיר 3 שעות לפני ההגשה.
כעיקרון העוגה נשמרת בקרור
הערות נוספותכשמגישים לחתוך בעזרת סכין טבוןה במים חמים , על מנת שהמוס לא ידבק לסכין והחתוך יהיה ישר ואסטטי
בתאבון
תגובות
כתוב תגובה



תמונה
1. במקום
3/31/2007
מציעה להחליף את השימוש בביצים לא מבושלות.
להשתמש באחד שמנת צימחית , מוקצפת(ריץ או תנובה) במקום בביצים
ההצעה תוקפה לכל השנה
חג שמח
תמונה
2. עוגת מוס מעולה!!
4/3/2007
ניסיתי לכבוד הפסח. אמנם במוס עצמו החלפתי את הביצים ב2 ריצ´ ולמעלה גרדתי שוקולד מריר. היה מעולה. רק מחמאות.
תודה רבה!!
תמונה
3. רות סירקיס מהמטבח בהנאה
4/10/2007
יש בספר של רות סירקיס מהמטבח בהנאה מרשם של עוגת מוס מעולה!!! שניתן פשוט לוותר על פרורי הביסקויטים בתחתית ולעשותה בפסח. מומלץ בחום!!! עם ניסיון ביום חול ובפסח.....
תמונה
4. מוס
3/28/2009
לא אוכלים ביצים לא מבושלות
תמונה
5. במקום ביצים?
4/16/2011
אם לא כדאי להשתמש בביצים לא מבושלות, מה לעשות במקום זה ? להוסיף במקום כל הביצים שבמתכון המוס מיכל שמנת צימחית ?