צלי בקר טעים ומדהים וגם קל הכנה

מתכונים

מתכוניםשלחו מתכון פורום מתכונים
חפש

צלי בקר טעים ומדהים וגם קל הכנה

משך ההכנה עבודה - דקות, אפייה והשרייה - 3 שעות כשרות בשרי כמות 6 מנות
2
807
רכיבים חתיכת צלי קפואה מס´ 5 שהופשרה במקרר
למשרה: כוס יין יבש, חצי כוס דבש (אני שמתי 4 כפות), שום כתוש, תבלינים (כדאי אגוז מוסקט!),
לבישול הצלי עצמו: שיני שום, בצל פרוס, גזרים, תפוחי אדמה (אפשר עוד ירקות שורש כמו לפת וקולורבי, וגם בטטות) הכנה משרים את הבשר בחומרי המשרה לשעה בערך.
עושים חורים קטנים בבשר ודוחפים שיני שום. (אני וויתרתי על זה).
מטגנים הרבה בצל (אני טיגנתי 3) פרוס
מטגנים את הנתח מכל הצדדים שלו.
מוסיפים את הנוזל שבו השרנו את הנתח, ומוסיפם מים עד חצי גובה חתיכתה הבשר.
מוסיפים את הירקות החתוכים ומבשלים שעתיים - שלוש. כדאי להפוך מידי פעם.
הערות נוספותיוצאת מנה מדהימה.
כדאי להגיש עם אורז, כי יש המון רוטב סמיך וטוב, או עם כל דבר ש"תופס" את הרוטב.
אפשר לבשל כל הלילה בשבת בסיר בישול איטי או על הפלטה כמו חמין.
עוד מתכונים
תגובות
כתוב תגובה



תמונה
1. מתכון צלי בקר
3/13/2007
לא הבנתי כל כך אם זה אפיה או בישול אשמח אם תציינו.
תודה
תמונה
2. מה לא ברור?
2/27/2008
לזהבה,
מה לא ברור? כתוב "מטגנים" אח"כ כתוב מבשלים.. איפה מוזכרת אפייה בכלל??
תמונה
3. יצא אכן מדהים
3/17/2008
זו הפעם הראשונה שהכנתי צלי. אפשר להגיד שדי פחדתי אבל תמיד יש פעם ראשונה. חיפשתי מתכון ואיכשהו הגעתי למתכון הזה. יצא צלי מושלם - כל הכבוד!!! לא כ"כ ידעתי איזה יין צריך, לבן או אדום כי כתוב יין יבש. בכל מקרה, הכנתי עם יין לבן כי זה מה שהיה לי ויצא מעולה. לא מחליפים סוס מנצח, אמשיך להכין לפי המתכון הזה. שוב, המון תודה.
תמונה
4. שלב הטיגון
3/19/2008
כשמטגנים בצל, באיזה שמן? רגיל או זית?
תמונה
5. איזה תבלינים להוסיף למשרה?
9/29/2008
איזה תבלינים מלבד אגוז מוסקט יש להוסיף למשרה?
תמונה
6. מעולה!!!
9/30/2008
השתמשתי במתכון לראש השנה ויצא מעולה!!!
היין שהשתמשתי הוא יין לבן יבש
התבלינים שהוספתי הם מלח פלפל אגוז מוסקט פפריקה מתוקה פטרוזיליה אורגנו אבקת בצל אבקת שום בנוסף לשום הטרי ושמן זית

בהצלחה!
\שווה להכין!
תמונה
7. האמת? יצא לי רע... רע מאוד!
10/6/2008
השלב הזה של לבשל על האש שעתיים שלוש גורם למים להתאדות וצריך למלא מחדש כל פעם כי אם לא ממלאים-נשרף...(מנסיון). בקיצור התבאסתי רצח על התוצאה, אולי אני אנסה לאפות את זה פעם הבאה במקום לבשל על האש...
תמונה
8. ל-7
10/17/2008
אם לא הבנת, צריך לכסות הסיר. ככה המים לא מתאדים.........
וחוץ מזה, יצא לי ממש אבל ממש טעים הצלי!!!! יופי של מתכון
תמונה
9. ניסיתי וקצר מחמאות
10/22/2008
הוספתי קצת יותר נוזלים (דבש ויין) ממה שהיה כתוב במתכון ובדיעבד נדמה לי שאפשר היה להצמד בכיף למתכון ככתבו.
לא שכחתי את האגוז מוסקט והוספתי גזרים לצלי עצמו.
לא התעצלתי והחדרתי את שיני השום לנתח לפני הצלייה. וזה שידרג את הצלי פלאות. גם נראה יפה בפריסה וגם הוסיף טעם.
האורחים ממש התלהבו מזה וזה ממש לא מסובך.
תודה רבה על המתכון בהחלט אכין אותו שוב בעזרת ה´.
תמונה
10. מתכון מנצח
1/4/2009
הפחד מלגעת בבשר חלף לו הודות למתכון הזה.
השתמשתי ביין אדום יבש-כך שזה ( אפשרי.
תמונה
11. לעינת (הערה 5)
3/12/2009
כל אחד מוסיף תבלינים לפי טעמו.
תמונה
12. אולי כדאי לציין שצריך להנמיך את האש
3/20/2009
בישול למשך זמן ארוך: תמיד על אש נמוכה.

אולי בגלל זה לא עבד ל-7...
תמונה
13. מתכון מעולה!
4/11/2009
אנחנו ויתרנו על תפוחי האדמה והגזרים, עשינו בקר נטו ויצא פיצוץ. הכנסנו לתנור לחצי שעה לפני ההגשה.
תמונה
14. קצור דרך
7/9/2009
אפשר לבשל בסיר לחץ במשך שעתיים
תמונה
15. הכנתי ויצא מדהים!
7/12/2009
הכנתי ויצא מדהים!
לא שמתי ירקות הכנתי את הצלי לבד במרינדה.
המשפוחֶה ליקקו אצבעות
תמונה
16. לכל התוהים לגבי היין
7/12/2009
בדר"כ בשר במיוחד צלי הולך עם יין אדום חצי יבש.
אבל אני רואה מהתגובות שהמתכון יוצא טוב גם עם לבן-אולי אנסה...
תמונה
17. קל וטעים
9/11/2009
יוצא ממש טוב. לא ברור רק על איזה כמות בשר מדובר - אצלי זה היה 2.5 קילו. באיזה שלב מוסיפים מלח? אני שמתי ממש לקראת הסוף אבל אולי עדיף לפני.
תמונה
18. תודה!! סוף סוף מצליח לי צלי בקר!!
10/24/2009
צלי בקר תמיד נראה לי משוכה בלתי ניתנת למעבר. המתכון הזה הצליח לי, ובגדול.
מקיים ומבטיח, רך וטעים.

רב תודות
חני
תמונה
19. צלי בקר
1/1/2010
הערה: המתכון אכן מוצלח וממליצה אחרי הרתחה ראשונית להעביר לסיר בישול איטי! זה כמובן ידרוש יותר זמן אבל שווה שווה
תמונה
20. פעם ראשונה ויצא מדהים
2/22/2010
ראשית ההוראות פשוטות ומובנות וזה חריג!!
שנית אפשר לרוקן בקבוק יין אדום והרבה הרבה שום וגם פטריות מתאים והחגיגה בעיצומה
תמונה
21. מה זה חתיכה מס´ 5?
3/23/2010
מה זה חתיכה מספר 5 ???
תמונה
22. שאלות דחופותתתת
4/4/2010
אמא שלי רוצה להכין אתץ הצלי בשר אבל היא לא ממש מצליחה ותבלינים וכאלה היא לא יודעת מה לשים וגם האם המתכון יוצא טעים אף על פי שהוא לא נכתב על ידי מישהי מפורסמת"...?
תמונה
23. שאלות דחופותתתת
4/4/2010
אמא שלי רוצה להכין אתץ הצלי בשר אבל היא לא ממש מצליחה ותבלינים וכאלה היא לא יודעת מה לשים וגם האם המתכון יוצא טעים אף על פי שהוא לא נכתב על ידי מישהי מפורסמת"...?
תמונה
24. שאלות דחופותתתת
4/4/2010
אמא שלי רוצה להכין אתץ הצלי בשר אבל היא לא ממש מצליחה ותבלינים וכאלה היא לא יודעת מה לשים וגם האם המתכון יוצא טעים אף על פי שהוא לא נכתב על ידי מישהי מפורסמת"...?
תמונה
25. אין דברים כאלה!
4/14/2010
יצא פיצוץ! הוספנו קצת משלנו למתכון ויצא אחד הטובים! ממש טעים (=
תמונה
26. לאורן מ-2
6/10/2010
לפני שאתה מתנפל מה לא ברור תלמד לקרוא בכותרת כתוב אפייה ושרייה זה מה שלא היה ברור
יא סתום
תמונה
27. תגובה ל2
6/24/2010
אורן צודק את באמת סתומה
תמונה
28. צלי בקר
7/16/2010
לחברה שיש להם תגובות מהירות ולא נעימות כמו קללות "יסתומה" וכו, פשוט לא נעים לקרוא את התגובה. שבעצם לא בא לאכול אלא על אנשים לא נעים חברה
תמונה
29. יצא נהדר, תודה
9/20/2010
קצר מחמאות, כולם נהנו. עכשיו כבר לא חוששת לבשל בשר, המון תודה :-)
תמונה
30. שאלה
11/2/2010
אפשר להכין את המתכון גם עם צלי עגל?
תמונה
31. שאלה
12/10/2010
אפשר להוסיף פטריות לצלי?
תמונה
32. מכין לקראת שבת
2/22/2011
תגובה לתוצאה תגיע
תמונה
33. פריסה
4/23/2011
האם פורסים את הצלי ובאיזה שלב???
תמונה
34. למנוע שהבשר ייצא יבש
10/28/2011 10:43:00 AM
יש לי שאלה, כיצד אפשר למנוע שהבשר יתייבש? הוא בבישול כרגע (צלי כתף 5) , בערך שעה, מכוסה ברוטב עד חצי, הופכת את הנתח מפעם לפעם אבל מפחדת מבישול יתר ואז יהיה רך אבל יבש. מה נותן לבשר את הטעם השומני ???? אודה על התשובה !