פילה דג ברוטב עגבניות מרוקאי

חדשות כיפה משתדלת תמיד 07/02/07 00:00 יט בשבט התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

600 גרם פילה דג: נסיכת הנילוס, מושט או לוקוס.

5 עגבניות חלוטות, קלופות וחתוכות לקוביות

20 שיני שום שלמות

8 פלפלים מתוקים ומיובשים

3 פלפלים אדומים חתוכים גס

2 כפות פפריקה מתוקה (ראש השנה הוא היום היחיד בשנה שאסור לתבל בחריפות אוכל מרוקאי)

צרור כוסברה גדול

כפית מחוקה של מלח שולחן

1/4 כפית פלפל לבן טחון

1/2 כוס שמן זית

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

הכנת הדג מאוד פשוטה, ומה שיותר נחמד הוא שיש שתי אפשרויות ושתיהן טובות, כל אחת בדרכה שלה.

אפשרות ראשונה, לסדר בסיר את כל המצרכים, פרט לדג, ולבסוף להניח מעל הכול את הדגים, להדליק את האש על להבה נמוכה ולכסות.

אפשרות שנייה, זו שאני מעדיפה, ולהלן השלבים שלה.

מחממים סיר רחב בגובה בינוני, מכניסים לסיר לפי הסדר גמבות, שום, פלפלים מיובשים, עגבניות ופפריקה. מכסים את הסיר ומרתיחים, מרגע הרתיחה מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 30 דקות. רצוי לבקר כל חמש דקות ולערבב היטב, מוסיפים מלח ופלפל.

לסיר חם, רחב ונמוך מעבירים חצי מכמות הרוטב ומעל מפזרים שיכבה נדיבה של כוסברה, מניחים מעל את הדגים ומעליהם את הרוטב שנותר, מכסים ומנמיכים להבה. נותנים לדגים להתבשל בסיר כשעה ומגישים.

מומלץ לאכול עם חלה טרייה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות