כדורי בשר ברוטב לימון

חדשות כיפה אחת מל"ו 31/01/07 00:00 יב בשבט התשסז

מצרכים

מצרכים: 1/4 קילו בשר בקר או כבש טחון, 1/2 כוס אורז מבושל, כף מרגרינה, כוס פטרוזיליה קצוצה, 2 וחצי כוסות מים, חצי כפית פלפל שחור, 2 כפיות מלח, 2 בצלים קצוצים,

לרוטב: 2 חלמונים, ביצה, מיץ מ-2 לימונים, חצי כוס מים, כפית סוכר

הוראות הכנה

מערבבים בידיים את הבשר, האורז, הבצל, מחצית מהמלח והתבלינים. לשים מעט ומגלגלים לכדורים קטנים. מגלגלים את הכדורים בפטרוזיליה.

שמים בסיר את החומרים הנותרים, מבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה.

טורפים את חומרי הרוטב, יוצקים לסיר ומסירים את הסיר מייד תוך כדי תנועה סיבובית. אפשר להוסיף מעט קליפה דקיקה של לימון.

מגישים עם פסטה ירוקה.

הערות

מתכון טורקי עם מגע פולני (קיבוץ גלויות אמיתי....)
הנגיעה הפולנית - הסוכר שאפשר לוותר עליו.

כתבות נוספות