מרק חומוס חמצמץ

חדשות כיפה אחת מל"ו 14/01/07 00:00 כד בטבת התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

חצי כוס שמן גדול

בצל גדול קצוץ

3 שיני קלופות קצוצות

גזר קלוף קצוץ

3 גבעולי סלרי קצוצים

1 - 2 פלפלים חריפים ירוקים, טריים, מנוקים וקצוצים

עגבניות קצוצות גס

2 לימונים פרסיים מיובשים

2 כוסות גרגרי חומוס מושרים למשך הלילה

3 עצמות רגל עם מח

750 גרם בשר כבש חתוך לקוביות קטנות

4 תפולקוביות של כ-3 ס"מ

חצי כוסברה טרייה קצוצה

מלח ופלפל שחור טריחי אדמה קלופים חתוכים

הוראות הכנה

שמים את השמן בסיר גדול ומאדים בו את השום, הבצל, הגזר, הסלרי והפלפלים החריפים כעשר דקות. מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו מעט. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לאדות כחמש דקות.

מוסיפים 6 כוסות מים, את החומוס, הבשר והעצמות והלימונים המיובשים. מביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה בשעה וחצי. מדי פעם מסירים את הקצף. מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח ופלפל. מבשלים עוד כעשרים דקות.

לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה לבישול של כחמש דקות

הערות

כתבות נוספות