מרק חצילים פשוט וקל

חדשות כיפה אחת מל"ו 22/12/06 00:00 א בטבת התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

ק"ג חצילים,

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים,

בצל יבש קצוץ דק,

2 כפות שמן זית,

2 כפות חמאה,

2 עגבניות בשלות,

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף,

½ כפית פלפל שחור גרוס טרי,

מיכל שמנת מתוקה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

הכנה: קולים חציל אחד. מצננים. מוציאים את תוכו לקערה. שומרים בצד.

קולפים את יתר החצילים, חותכים לקוביות. בסיר גודל מחממים את השמן והחמאה.

מוסיפים את הבצלים ומאדים מעט. מוסיפים את קוביות החצילים ובוחשים.

מנמיכים את האש ומטגנים 2 – 3 דקות. מגרדים את העגבניות במגררת גסה ומוסיפים לסיר.

ממיסים את אבקת המרק בליטר מים רותחים ויוצקים לסיר. מתבלים בפלפל.

בוחשים ומבשלים שעה על אש בינונית במכסה סגור.

מוסיפים את החציל הקלוי, טוחנים, מוסיפים שמנת מתוקה ומגישים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

6 מנות

כתבות נוספות