מרק כל הירקות שבבית (ועוד קצת...)

חדשות כיפה קרמיט 30/11/06 00:00 ט בכסלו התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

(הכמויות לסיר גדול ומספיקות ל-9 אנשים בכיף!):

2-3 בצלים חתוכים קטן

4-5 גזרים קלופים ופרוסים

4-5 קישואים קלופים (או לא, תלוי בטעם שלכם) וחתוכים לקוביות.

7-8 גבעולי סלרי פרוסים לפרוסות רחבות

4 עגבניות, חלוטות, קלופות וחתוכות לקוביות

דלעת (כמה שיותר...) חתוכה לקוביות

פרחי כרובית (אפשר גם קפואה אם אין טריה)

גריסים

קצת עדשים

קצת שעועית אדומה

פטרוזיליה

קצת אבקת מרק בטעם עוף

מעט פפריקה חריפה

ונראה לי שזהו.

כמובן שאפשר להוסיף עוד - גמבה, בטטה, תפו"א וכד´. אני יודעת שככה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

אמא שלי רצתה "מרק סמיך כזה, עשיר, מלא".

בבית גם היתה לנו דלעת ענקית לא מן העולם הזה שרצינו מאוד להשתמש בה לפני שתהפוך למעבדה תוצרת בית.

אז חשבתי להכין מרק מינסטרונה עם כמה שינויים.

בסוף יצא מרק מומצא לגמרי עם קשר דל למינסטרונה וטעם מדהים! איזה כיף! והרי המתכון לפניכם:

מטגנים את הבצל קלות

מוסיפים את כל שאר הירקות

מתבלים

מוסיפים מים שיכסו את כל הירקות ומעבר (תלוי בסמיכות שרוצים)

ומרתיחים. אחרי הרתחה לבשל על אש קטנה כשעה עד שהכל מתרכך (השעועית האדומה צריכה להיות פריכה ולא לגמרי רכה).

בתאבון!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

9 אנשים בכיף...

המתכון באדיבות הדמיון...

כתבות נוספות