מצרכים
1 עוף במשקל 1 וחצי ק"ג (מחולק ל-8 חלקים, או 8 נתחים מאותו סוג)
1 חבילה (400 גרם) חיטה שלמה
4 כפות שמן זית
2 גבעולי רוזמרין
10-8 שיני שום שלמות עם הקליפה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 אגסים חתוכים לקוביות
קצת צימוקים, 2 שזיפים מיובשים
2 כוסות מים
4 כפות סילאן או 3 כפות דבש
הוראות הכנה
1. משרים חיטה כשעה במים ומסננים.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
3. מניחים את החיטה בתבנית פיירקס גדולה, מוסיפים 2 כפות שמן זית, רוזמרין, שום, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
4. ממליחים ומפלפלים נתחי עוף ומניחים אותם על החיטה. מניחים עליהם את הפירות.
5. מערבבים בקערית 2 כוסות מים עם סילאן או דבש ועם 2 כפות השמן הנותרות ויוצקים על העוף. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים שעה וחצי-שעתיים, עד שחלקו העליון של העוף מקבל גוון שחום.
לדעתי כדאי להוסיף למים הרותחים גם פפריקה מתוקה
גיוונים:
* מרפדים את תחתית התבנית בפרוסות בטטה או תפוחי אדמה.
* אפשר להחליף את הסילאן או הדבש בקופסה קטנה רסק עגבניות.