קדרת בטטה עוף חיטה ואגסים

חדשות כיפה אחת מל"ו 17/11/06 00:00 כו בחשון התשסז

מצרכים

1 עוף במשקל 1 וחצי ק"ג (מחולק ל-8 חלקים, או 8 נתחים מאותו סוג)

1 חבילה (400 גרם) חיטה שלמה

4 כפות שמן זית

2 גבעולי רוזמרין

10-8 שיני שום שלמות עם הקליפה

מלח ופלפל שחור טחון טרי

2 אגסים חתוכים לקוביות

קצת צימוקים, 2 שזיפים מיובשים

2 כוסות מים

4 כפות סילאן או 3 כפות דבש

הוראות הכנה

1. משרים חיטה כשעה במים ומסננים.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות.

3. מניחים את החיטה בתבנית פיירקס גדולה, מוסיפים 2 כפות שמן זית, רוזמרין, שום, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

4. ממליחים ומפלפלים נתחי עוף ומניחים אותם על החיטה. מניחים עליהם את הפירות.

5. מערבבים בקערית 2 כוסות מים עם סילאן או דבש ועם 2 כפות השמן הנותרות ויוצקים על העוף. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים שעה וחצי-שעתיים, עד שחלקו העליון של העוף מקבל גוון שחום.

לדעתי כדאי להוסיף למים הרותחים גם פפריקה מתוקה

גיוונים:

* מרפדים את תחתית התבנית בפרוסות בטטה או תפוחי אדמה.

* אפשר להחליף את הסילאן או הדבש בקופסה קטנה רסק עגבניות.

הערות

כתבות נוספות