מצרכים
לרוטב בשמל:
1 כף (15 גרם) חמאה
2 כפות קמח
2 כוסות חלב (רצוי 3% שומן)
1 כפית חרדל
1 כפית מלח
מעט פלפל טחון
1 קופסת טונה מסוננת
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
200 גרם פסטה פנה או קרניים, מבושלת לפי הוראות היצרן
1 כוס גבינה קשה מגוררת (צ´דר, טל העמק, או מה שיש בבית)
הוראות הכנה
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מכינים בשמל: בסיר קטן ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים עד שהחמאה נספגת בקמח. מוסיפים חלב, חרדל ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כמה דקות תוך כדי ערבוב.
+ מפוררים טונה ומוסיפים לסיר. מבשלים עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
+ מוסיפים בצל ירוק ומורידים מהאש.
+ מערבבים את הרוטב עם הפסטה המבושלת, טועמים ומתקנים תיבול.
+ משמנים תבנית עמוקה חסינת אש ויוצקים פנימה חצי מכמות התערובת. מפזרים למעלה חצי מכמות הגבינה, יוצקים את שאר התערובת ומכסים בשאר הגבינה. אופים כ-15 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
* לגיוון: מתגברים את הבשמל בפטריות טריות מוקפצות. ואם אתם בענייני רמ"מ משתמשים באבקת רוטב בשמל או באבקת רוטב פטריות.
(אני מתכוונת להשתמש בפטריות טריות, כי אין לי אבקה בכלל...)